Χαμός στον κόσμο των Μπολσόι: Στη φυλακή ο κορυφαίος χορευτής – Δεν έγινε δεκτή η εγγύηση που κατέθεσε

Ο εντολέας της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, ο σολίστ του μπαλέτου Πάβελ Ντμιτριτσένκο, παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα για κατάθεση, όπως και ο δράστης της επίθεσης και ένας ακόμα άντρας.

Εμφανώς ευδιάθετος έκανε την παρουσία του αισθητή στο δικαστήριο της περιοχής Ταγκάνκσι, ντυμένος με τζιν, παπούτσια χωρίς κορδόνια και έναν ναυτικό ανοιχτό γιακά και κατευθύνθηκε στην κατάμεστη αίθουσα ακρόασης, χαμογελώντας και κουβεντιάζοντας με τους υποστηρικτές και την οικογένειά

του μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού του.

«Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε να με υποστηρίξετε», είπε.

Ωστόσο τα νέα δεν ήταν καλά για τον διεθνούς φήμης χορευτή. O δικαστής απέρριψε τον ισχυρισμό του που υποστήριζε ότι δεν είχε την πρόθεση να χρησιμοποιήσει οξύ και δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, θεωρώντας τον επικίνδυνο και ύποπτο φυγής. Ο Πάβελ να θυμίσουμε ότι είχε τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον από τον Ιούνιο, όπου και ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η δικηγόρος του Βιολέτα Βόλκοβα είχε νωρίτερα υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι 155 υπάλληλοι στο Μπολσόι είχαν υπογράψει μια επιστολή που πιστοποιούσε τον καλό και αγαθό χαρακτήρα του Ντμιτριτσένκο και πίστευε ότι καταβάλλοντας το ποσό των 500.000 ρουβλίων (16.000 ευρώ) ως εγγύηση ο εντολέας της θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο δικαστής, όμως, έκρινε τον κατηγορούμενο επικίνδυνο και δεν δέχθηκε την εγγύηση με αποτέλεσμα ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αναμένοντας την τελική ποινή κάθειρξής του. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η κατηγορούσα αρχή προτίθεται να απαγγείλει κατηγορίες κατά του χορευτή που επισύρουν ποινή μέχρι 12 ετών κάθειρξης.

Ο χορευτής του Μπαλέτου Μπολσόι Πάβελ Ντμιτρισένκο που κατηγορείται ότι οργάνωσε την επίθεση κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σεργκέι Φιλίν δήλωσε ότι κατά την οργάνωση της επίθεσης είχε προτείνει στον συνεργό του να χτυπήσει τον Φιλίν στο κεφάλι, αλλά δεν τού είπε να τού ρίξει οξύ στο πρόσωπο. «Όταν άκουσα τι συνέβη στον Σεργκέι, σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος που πρότεινε να τον δείρει, έκανε αυτό το πράγμα με το οξύ. Δεν ζήτησα να κάνουν κακό στον άνθρωπο αυτόν», είπε ο Πάβελ Ντμιτρισένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα