Χαμόγελα Σαμαρά για τις δηλώσεις Μέρκελ

«Ο στόχος είναι ότι είμαι τώρα εδώ επί τόπου και είμαι σε θέση να αποκτήσω μια συνολική και πιο βαθιά γνώση των πραγμάτων. Η εντατική κατανόηση των προβλημάτων βοηθάει στη λύση τους», ήταν τα πρώτα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ επί ελληνικού εδάφους.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στην Αθήνα μετά tην κατ΄ιδίαν συζήτησή τους, η Άνγκελα Μέρκελ

επαναλάμβανε διαρκώς τη λέξη “Τρόικα” ενώ ο Αντώνης Σαμαράς επαναλάμβανε με έμφαση την ανάγκη της χώρας να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων και την ύφεση, παίζοντας ο καθένας το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι.

«Ας αναλογιστούμε τι συνέβαινε πριν λίγο καιρό και τι σήμερα που όλοι παραδέχονται ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως  η χώρα έχει κέρδη από την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: «Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το εκτόπισμα, την εμβέλεια, τη δύναμη της Γερμανίας στην ευρωζώνη».

Την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα να βγει από την κρίση και τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζοντας μάλιστα πως «Έχουμε ένα κοινό νόμισμα. Αν ο ένας δεν είναι καλά μέσα σ’ αυτό τον κοινό χώρο τότε και ο άλλος δεν είναι καλά. Έχουμε να κάνουμε με προβλήματα τα οποία έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες αλλά βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Πολλά έχουν επιτευχθεί. Αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο».

«Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που από καιρό έπρεπε να έχουν γίνει πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός ματώνει αυτή τη στιγμή αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ. Ο ελληνικός λαός δεν ζητάει χάρες», είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς και αποκάλυψε ότι με την κυρία Μέρκελ συζήτησαν και αποφάσισαν «πρακτικούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας ειδικά σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση». Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός «η καγκελάριος εξέφρασε την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα και ακόμη κατανόησε την ανάγκη να τερματιστούν σύντομα οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα