Μπουτάρης: Σκέφτομαι να παραδώσω τα «κλειδιά» της πόλης – Δεν συμφωνώ με τις απολύσεις

17:13 8/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Την πρόθεσή του να παραδώσει τα «κλειδιά» της πόλης της Θεσσαλονίκης δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Αφορμή για αυτή τη σκέψη του στάθηκε το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στους Δήμους, ενώ όπως δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών».

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, το πρωτοδικείο είναι εκείνο που θα ορίσει τον επόμενο στη θέση του. Μάλιστα, τόνισε πως το ενδεχόμενο

των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και σε περίπτωση που επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί συλλογικά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξέφρασε την άποψη πως λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη.

Αν ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα επιβεβαιωθεί, ο Δήμος θα χάσει περίπου 1.000 άτομα, από τα συνολικά 4.000 που εργάζονται αυτή τη στιγμή. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» ήταν τα λόγια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα