Μπορεί να ξαναδεί!- Γιατρός προσφέρθηκε να κάνει εμφύτευση ματιών στον 6χρονο από την Κίνα

13:54 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από την υπόθεση του εξάχρονου αγοριού από την Κίνα στην πόλη Λινφέν της επαρχίας Σανσί. Το αγόρι που έπεσε θύμα διακίνησης εμπορίου ανθρώπινων οργάνων με συνεργό την ίδια του την θεία φαίνεται ότι είναι πιθανό να ξαναδεί.

Μετά από την ανακοίνωση των εξετάσεων DNA και την αποκάλυψη ότι το αίμα του αγοριού βρέθηκε στα ρούχα της θείας του, η θεία του αγοριού Ζανγκ Χουιγίνγκ αυτοκτόνησε έξι ημέρες μετά το συμβάν πέφτοντας στο πηγάδι.

Μια θετική τροπή έλαβε η τραγική ιστορία της άτυχης

οικογένειας. Ένας γιατρός του Χόνγκ Κόνγκ προσφέρθηκε να εμφυτεύσει δύο ηλεκτρονικούς οφθαλμούς στο εξάχρονο αγόρι κάτι που ενδέχεται να επαναφέρει μάλιστα και την όρασή του.

Σύμφωνα με τον γιατρό, όπως αναφέρει το skai, στο παιδί θα εμφυτευτούν ηλεκτρονικά «μάτια», εξοπλισμένα με κάμερες, που θα του επιτρέπουν να αναγνωρίζει σχήματα. Εφόσον οι γονείς του 6χρονου δώσουν την έγκρισή τους, η εγχείριση θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Η τεχνική αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μέσα σε μια δεκαετία το αγοράκι μπορεί να ανακτήσει «το 20 με 40% της όρασής του», ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτύχουν οι επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν βιονικά μάτια που θα συνδέονται απευθείας με τον εγκέφαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα