Μπαράζ φορολογικών ελέγχων σε καφέ και εστιατόρια της Αθήνας και του Πειραιά

«Σαφάρι» στα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες κλιμάκια της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ,

Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή της σφράγισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε Αθήνα και Πειραιά.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· Σε πιτσαρία – αναψυκτήριο, η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών

· Σε καφετέρια, η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών

· Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατεσσάρων (14) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικού ύψους (711) ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερα (4) άτομα, διαχειριστές και ομόρρυθμους εταίρους της επιχείρησης. Ο 45χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ θα ενημερωθούν και οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα