Μπανανία η Ελλάδα…λέει το Spiegel – Μήνυμα υποταγής στην τρόικα η επέμβαση στην ΕΡΤ ισχυρίζεται

Με Μπανανία παρομοιάζει, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, την Ελλάδα με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι:

«Σαν σε Μπανανία» και επισημαίνει ότι: « Παρατηρητές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας τόσο στον κόσμο όσο και στους δανειστές της χώρας. Η τρόικα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για να εξετάσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οργή των συνδικάτων ώστε να επιβάλει τις απαιτούμενες αλλαγές στη χώρα. Υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί, ανάμεσα τους ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εταίρος Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσαν το πράσινο φως για την επιχείρηση της αστυνομίας».

Στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αναφέρεται επίσης και δημοσίευμα της ΤΑΖ το οποίο αναφέρει: «Η αστυνομία τερματίζει την κατάληψη του κρατικού ραδιοσταθμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επιχείρηση διεξήχθη ειρηνικά. Οι δημοσιογράφοι το βλέπουν διαφορετικά» και συνεχίζει: « η αστυνομία ήρθε με περισσότερους από 100 άνδρες και μας απώθησε βίαια από το προαύλιο ενώ χρησιμοποίησε και δακρυγόνα. Κατά τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος από εμάς» δήλωσε στην ΤΑΖ ο Νίκος Μιχαλίτσης παλιός συνεργάτης της ΕΡΤ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα