Ο Βαρβιτσιώτης τα είπε μέσω Skype – Πρόθεσή του η αναβάθμιση των λιμανιών κρουαζιέρας

Ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο το συνέδριο με θέμα «Ελληνικοί λιμένες κρουαζιέρας: Καλές πρακτικές και διάδοση εμπειρίας», που διοργανώνουν από κοινού το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναμενόταν να είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών του, όμως το ταξίδι του αναβλήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Αθήνα

με την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός πάντως, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο μέσω Skype, τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου να πάρει μέτρα για την ενίσχυση στον τομέα της κρουαζιέρας και επισήμανε ότι θα στηρίξει την αναβάθμιση των λιμανιών της κρουαζιέρας, τονίζοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που αυτά επιτελούν στον τομέα ενίσχυσης του τουρισμού.

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ και πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Ανωμερίτης. Ο κ. Ανωμερίτης μίλησε στην πρώτη ενότητα για τις σχέσεις των λιμένων με τις πόλεις, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις του λιμενικού συστήματος σε σχέση με τους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών που δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν τα λιμάνια, επισημαίνοντας ότι το λιμάνι της πόλης παραδοσιακά, δεν αποτελεί απλώς συστατικό στοιχείο της ζωής του Ηρακλείου, αλλά προϋπόθεση της ανάπτυξης και της ευημερίας του.

Το συνέδριο συνεχίζεται στο Ηράκλειο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις τοποθετήσεις και καταθέσεις προτάσεων των φορέων, σχετικά με την ενίσχυση των λιμένων κρουαζιέρας, εξέλιξη που θα φέρει σημαντικά οφέλη στον τουρισμό της χώρας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα