Μπαίνοντας στα άδυτα του πρώτου Playboy club στο Λονδίνο [εικόνες]

Περνώντας από έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης στο κέντρο του Σικάγο, ο ιδρυτής του Playboy Χιούγκ Χέφνερ σκόνταψε σε ένα κλάμπ. Εκεί του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει ένα δικό του χρησιμοποιώντας τα μοντέλα του διάσημου περιοδικού.

Όλα τα άλλα είναι ιστορία. Μετά τα κλάμπ της Αμερικής ήρθε η ώρα της Ευρώπης.

Το πρώτο Playboy Club άνοιξε τις πόρτες του στην Ευρώπη στο Πάρκο Λέιν του Λονδίνου το 1965.Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τα τυχερά παιχνίδια και έτσι ξαφνικά οι υψηλή κοινωνία του Λονδίνου απέκτησε το νέο της σπίτι.

Η αυτοκρατορία του Playboy, που είχε ήδη εγκαθιδρύσει αρκετά κλάμπ στην Αμερική είδε την Ευρώπη ως την επόμενο έδαφος που θα κατακτούσε.

Τα μοντέλα –κουνελάκια επελέγησαν προσωπικά από τον Χέφνερ και μάλιστα στάλθηκαν στην Αμερική για εντατική εκπαίδευση. Η είσοδος στο κλάμπ είχε αντίτιμο 25 δολάρια- σίγουρα καθόλου προσιτό ποσό δεδομένης της εποχής, κάτι που εξασφάλιζε την πρόσβαση μονάχα στην υψηλή κοινωνία.

Την δεκαετία του ’60 η κάρτα μέλους στο κλάμπ θεωρούνταν σύμβολο στάτους και δύναμης.

Διάσημοι από το καλλιτεχνικό, πολιτικό και τον χώρο των γραμμάτων είχαν περάσει. Από τον Φράνκ Σινάτρα, Ζαν Πώλ Μπελμοντό και Τζέιμς Γκάρνερ, τον Γούντι Άλεν και Ούρσουλα Άντρες (το τότε κορίτσι του Τζέιμς Μπόντ) η σειρά διασήμων που παρήλαυναν ήταν μεγάλη.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα