Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Bansky: Ποιος είναι ο μυστηριώδης καλλιτέχνης; [εικόνες]

15:37 4/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Η ταυτότητα του μυστηριώδους καλλιτέχνη Bansky αποκαλύφθηκε με την βοήθεια ερευνητών που ειδικεύονται στον εντοπισμό δολοφόνων και βιαστών.

Το πραγματικό του όνομα είναι Robin Gunningham και πιστεύετε πως είναι 41-42 ετών. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Queen Mary της Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποίησαν την μέθοδο του FBI και δημιούργησαν ένα μοτίβο στο οποίο υπήρχαν οι τοποθεσίες όπου εντοπίζονταν τα περισσότερα γκράφιτι του

Bansky σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις στις οποίες υπήρχε το επίθετο Gunningham.

Τελικά κατέληξαν σε 140 ανθρώπους από το Λονδίνο και το Μπρίστολ. Οι τοποθεσίες που βρέθηκαν ήταν: δίπλα σε μια παμπ, γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα διαμέρισμα στο Μπρίστολ και τρεις διευθύνσεις στο Λονδίνο.

Επίσης και το 2008 είχε κυκλοφορήσει το όνομα Robin Gunningham, αλλά ο Bansky ποτέ δεν επιβεβαίωσε πως είναι ο ίδιος. Το συγκεκριμένο όνομα βρέθηκε και στην έρευνα του πανεπιστημίου, κατά την οποία οι ερευνητές ξεκίνησαν «από το μηδέν», χωρίς κανένα στοιχείο.

«Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν δεν ήταν ο Gunningham» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και συμπλήρωσε: «Είχαμε δέκα υπόπτους αλλά γρήγορα καταλήξαμε στο όνομα του».

Για την ιστορία, ο Gunningham είχε ζήσει με τον καλλιτέχνη Luke Egan, ο οποίος είχε κάνει μία εικαστική έκθεση με τον Bansky. To 2000 ζούσε σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, την ίδια χρονιά που ο Bansky μετακόμισε από το Μπρίστολ στην πρωτεύουσα.

Επίσης συγκατοικούσε με τον καλλιτέχνη Jamie Eastman που εργαζόταν για την δισκογραφική Hombre στην οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλα δίσκων τα γκράφιτι του Bansky. Oι συμμαθητές του Gunningham επιβεβαίωσαν πως ήταν ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο Βansky εμφανίζεται σπάνια δημοσίως και φοράει πάντα μάσκα

Φωτογραφία που εικάζεται ότι είναι του Bansky το 2007

Ο Bansky στη Τζαμάικα το 2004. Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως αυτός είναι ο μυστηριώδης καλλιτέχνης πίσω από τη μάσκα

Ο Robin Gunningham το 1989, όταν ήταν μαθητής στο Καθολικό Σχολείο του Μπρίστολ

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του Bansky το 2010 στην ταινία «Exit Through the Gift Shop»

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Bansky:

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Bansky: Ποιος είναι ο μυστηριώδης καλλιτέχνης; [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα