Από το «Ματωμένο γάμο» στον «Άτακτο παππού» – Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας! [βίντεο]

Με το δεξί ξεκινά η εβδομάδα στις αθηναϊκές αίθουσες με έξι φιλμ να κάνουν την πρώτη τους επίσημη και να τραβούν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Ματωμένος Γάμος

Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός είναι αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Λεονάρντο και τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άρρηκτος δεσμός...

Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για το γάμο

της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια γριά Ζητιάνα , που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.

Η ταινία «Ματωμένος Γάμος», που αποτελεί μια ελεύθερη απόδοση του ομώνυμου θεατρικού κειμένου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, είναι, πάνω απ’ όλα μια ιστορία αγάπης, μια από τις πιο όμορφες και δυνατές τραγωδίες της ισπανικής μυθοπλασίας, όπου το εντυπωσιακό τοπίο συνυπάρχει με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ισάξιους με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του αγγλοσαξονικού πολιτισμού, δυο χαρακτήρες περικυκλωμένους από τον κόσμο της Μεσογείου.

Φωτιά στη Θάλασσα

Ντοκιμαντέρ του Τζιανφράνκο Ρόζι, βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο. Ο Σαμουέλε είναι 12 χρονών και ζει σε ένα νησί στη μέση της θάλασσας. Πηγαίνει στο σχολείο, του αρέσει να ρίχνει με τη σφεντόνα του και να κυνηγά. Προτιμά να παίζει στη γη, παρόλο που τα πάντα γύρω του αναφέρονται στη θάλασσα και τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιχειρούν να τη διασχίσουν, για να φτάσουν στο νησί του.

Αλλά το τελευταίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί, το όνομα του είναι Λαμπεντούζα και αποτελεί το πιο συμβολικό σύνορο της Ευρώπης, το οποίο διασχίζουν χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε αναζήτηση ελευθερίας.

Η Δεύτερη Μάνα

Η Βαλ αφήνει την κόρη της Τζέσικα στα χέρα της γιαγιάς και πηγαίνει στο Σάο Πάολο για να εργαστεί ως οικονόμος σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι και να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού γιου της οικογένειας, Φαμπρινό. 13 χρόνια μετά, η Βαλ έχει μεν κάνει κομπόδεμα, αλλά αισθάνεται τύψεις για την κόρη που άφησε πίσω της.

Ξαφνικά, η κόρη της Τζέσικα ανακοινώνει ότι πρόκειται να έρθει στο Σάο Πάολο για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κάποια σχολή. Οι εργοδότες την υποδέχονται αρχικά εγκάρδια και της προτείνουν αμέσως να μείνει μαζί τους. Εξάλλου, η Βαλ είναι «μέλος της οικογένειας», αφού ήταν εκείνη που ουσιαστικά μεγάλωσε τον γιο τους. Όμως η συμβίωση μάνας και κόρης, μετά από 13 χρόνια απουσίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

The Criminal

Αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, ένας αδίστακτος δολοφόνος προτιμά να υποβληθεί σε ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του πειράματος, οι αναμνήσεις και δεξιότητες ενός ικανότατου πράκτορα της CIA θα μεταφυτευτούν στον δολοφόνο έτσι ώστε εκείνος να ολοκληρώσει το έργο του πράκτορα και να σταματήσει τα σχέδια άλλων εγκληματιών. Το πειραματόζωο, όμως, έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA είναι στο μυαλό ενός εγκληματία.

Ουτοπία 1961

Η ταινία γυρνάει το χρόνο πίσω, στην ταραγμένη περίοδο του 1961 και αφηγείται την τρίμηνη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πόγκα, ο οποίος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της απεργίας.

Άτακτος Παππούς

Ο θρυλικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται έναν παππού πιο αντισυμβατικό από τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Ζακ Έφρον.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο παραγωγός και σεναριογράφος Νταν Μάζερ με σκοπό να στήσει μια πιπεράτη κωμωδία-οδοιπορικό με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Στις παραμονές του γάμου του, ο μετρημένος Τζέισον δέχεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι με τον παππού του, έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

The post Από το «Ματωμένο γάμο» στον «Άτακτο παππού» – Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας! [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα