«Φρούριο» για τον Κορκονέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Φρούριο» για τον ΚορκονέαΠέμπτη, Απρίλιος 14, 2016 - 13:32

Πάνοπλοι αστυνομικοί οδήγησαν τον πρώην ειδικό φρουρό στο Εφετείο Λαμίας μαζί με τον Σαραλιώτη, όμως τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Το κτίριο του Εφετείου

Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε χθες συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών ο ισοβίτης Επαμεινώνδας Κορκονέας (έφτασε κρατώντας ένα μπουκάλι νερό), είχε μετατραπεί σε «φρούριο» και τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια.

Τελικά η παραμονή των δύο κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα δεν διήρκεσε παρά ελάχιστα λεπτά, αφού λόγω της αποχής των δικηγόρων η δίκη πήρε νέα αναβολή. Την προηγούμενη φορά που είχε αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν τον Μάρτιο του περασμένου έτους! Τότε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, οι δικηγόροι είχαν επισημάνει ότι επείγει η υπόθεση να εξελιχθεί σε σύντομο χρόνο, καθώς υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα τα οποία παραγράφονται στα τέλη του 2016.

Σε πρώτο βαθμό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα είχαν επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 15 μηνών, ενώ σε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία είχε καταδικαστεί ο Βασίλης Σαραλιώτης. Και οι δύο έχουν αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο ο Σαραλιώτης σε αντίθεση με τον Κορκονέα, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις Φυλακές Δομοκού, αποφυλακίστηκε με όρους το 2012, σχεδόν έναν χρόνο μετά την καταδίκη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα