Από το «Ένας άλλος κόσμος» στο «Με το Κεφάλι Ψηλά»: Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας [βίντεο]

Η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κάνει, απόψε, την πρώτη της επίσημη στις αθηναϊκές αίθουσες μαζί με άλλα τέσσερα φιλμ.

Συγκίνηση, ιστορίες που προκαλούν γέλιο αλλά και υποθέσεις κοινωνικού περιεχομένου είναι οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας.

Ένας Άλλος Κόσμος

Η δεύτερη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Σε παραγωγή της Plus Productions S.A. και συμπαραγωγή Alpha, ΟΤΕ TV

και Aegean, τα φιλμ αφορά σε τρεις γενιές Ελλήνων που αναζητούν τον έρωτα στο δύσκολο σήμερα και σε τρεις γενιές ξένων που βρίσκουν τον έρωτα στη χώρα μας.

Με πολυεθνικό καστ, ανάμεσα στους οποίους ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου και Χρυσή Σφαίρα, αλλά και τους Μαρία Καβογιάννη, Μηνά Χατζησάββα, το στοίχημα με την επιτυχία είναι ήδη κερδισμένο!

Ο Καλόσαυρος

Τι θα συνέβαινε αν, εκατομμύρια χρόνια πριν, ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, άλλαζε πορεία και περνούσε ξυστά επιτρέποντας στους τεράστιους δεινόσαυρους να συνεχίσουν τη ζωή τους; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο η Pixar θα μπορούσε να απαντήσει, πόσο μάλλον να το κάνει ταινία.

Στο νέο υπερθέαμα, που ακολουθεί το καταπληκτικό «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», το πρωτοποριακό animation studio αφηγείται μια ακόμα συναρπαστική και ανατρεπτική ιστορία ενηλικίωσης με καθηλωτικά εφέ, αξέχαστους χαρακτήρες και φυσικά άφθονο γέλιο και συγκίνηση.

Ο Διαιτητής

Γνωστός για τις ταινίες μικρού μήκους και τα διαφημιστικά του, ο Πάολο Τζούκα δημιουργεί ένα φιλμ – σάτιρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Με εκθαμβωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μια εικονοκλαστική σκηνοθεσία, γεμάτη βιβλικές αναφορές και απροσδόκητες γουέστερν επιρροές, πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για τη στρογγυλή θεά, τον έρωτα και το πεπρωμένο.

Με το Κεφάλι Ψηλά

Η ιστορία ενός ατίθασου, απροσάρμοστου νεαρού δίνει την ευκαιρία για περιγραφή, μέσα από ένα ρεαλιστικό δράμα, της σχέσης νεανικής βίας και κρατικών θεσμών. Με την Κατρίν Ντενέβ στο ρόλο μιας σοφής και υπομονετικής δικαστικού και τον πρωτοεμφανιζόμενο Ροντ Παραντό ως αυτοκαταστροφικό Μαλονί.

Ο Ηλίθιος

Ο άνισος αγώνας ενός ιδεαλιστή απλού ανθρώπου ενάντια σε ένα βαθιά διεφθαρμένο σύστημα μετατρέπεται σε μια ιδιοφυή μεταφορά για τη σύγχρονη Ρωσία. Μία ταινία που κέρδισε τέσσερα Βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις των σινεφίλ.

The post Από το «Ένας άλλος κόσμος» στο «Με το Κεφάλι Ψηλά»: Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα