Από την «Απόφαση» στην «Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι»: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας [βίντεο]

Ενδιαφέρουσα και με φιλμ που θα ξεχωρίσουν, η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά απόψε περιλαμβάνει ταινίες για όλα τα γούστα, την επιστροφή της Μάγκι Σμιθ αλλά και ένα πολεμικό δράμα υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Η Απόφαση

Ο διοικητής Κλάους Πίτερσεν και οι άντρες του, έχουν στρατοπεδεύσει

κάπου στην επαρχία του Αφγανιστάν. Η σύζυγος του Κλάους, Μαρία, προσπαθεί να διατηρήσει μια φυσιολογική ζωή πίσω στη Δανία, για εκείνη και τα τρία τους παιδιά. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, οι στρατιώτες βρίσκονται σε διασταυρούμενα πύρα, κι ο Κλάους θα πάρει μία πολύ δύσκολη απόφαση για να σώσει τους άντρες του- μια απόφαση με βαριές επιπτώσεις για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Η Κυρία και το Φορτηγάκι

Η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ Μάγκι Σμιθ αναβιώνει έναν από τους πιο φημισμένους ρόλους της καριέρας της: την Miss Shepherd στο «Lady in the Van», την κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού και πολυαγαπημένου θεατρικού του έργου.

Η ιστορία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Miss Shepherd, μιας γυναίκας με άγνωστες καταβολές που «προσωρινά» πάρκαρε το μικρό της λεωφορείο στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του Bennett στο Λονδίνο για να καταλήξει να μείνει εκεί για 15 χρόνια. Αυτό που ξεκινάει ως μια άτυπη εξυπηρέτηση, καταλήγει σε μια σχέση που θα αλλάξει τις ζωές και των δυο.

Πέρα από τα Βουνά

Κίνα, 1999. Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης. Εντέλει, η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ.

Κίνα, 2014. Οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του. Αυστραλία, 2025. Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της…

Μια Ανάσα

Η Έλενα, μια όμορφη νεαρή Ελληνίδα, αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Γερμανία για να ζήσει το όνειρό της για μια καλύτερη ζωή εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας πίσω τον σύντροφό της. Πιάνει δουλειά ως παιδαγωγός ενός μικρού κοριτσιού, της Λόττε, όμως μια μέρα, ενώ η μικρή Λόττε είναι υπό την επίβλεψη της Έλενας, εξαφανίζεται.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά ο Γολγοθάς της Έλενας, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία θεωρείται ύποπτη για απαγωγή και καταζητείται από την αστυνομία. Παράλληλα, η απεγνωσμένη Γερμανίδα μητέρα της Λόττε, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και του συζύγου της, αποφασίζει και εκείνη να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσει την Έλενα.

Kung Fu Panda 3

Ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises κινουμένων σχεδίων στον κόσμο επιστρέφει με την μεγαλύτερη κωμική περιπέτεια, το «Kung Fu Panda 3». Όταν ο για χρόνια χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται, οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο όπου κατοικούν πάντα, για να συναντήσουν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες.

Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο – να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Η Μεγάλη Διάσωση

Μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες θα χτυπήσει τις ανατολικές ακτές της περιοχής των Η.Π.Α. Ένα τάνκερ κόβεται στην κυριολεξία στα δύο, αφήνοντας στο έλεος του θεού το πλήρωμα.

Ένα μικρό πλοίο της ακτοφυλακής σπεύδει για βοήθεια έχοντας να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες και γιγάντια κύματα που καταπίνουν τα πάντα στο διάβα τους. Τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής, αψηφώντας τη θεομηνία, θα ρισκάρουν τις ίδιες του τις ζωές στην προσπάθειά τους να σώσουν περισσότερους από τριάντα αβοήθητους ναύτες που είναι παγιδευμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν.

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι

Το βιβλίο του Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ, «Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι» που κυκλοφόρησε το 2009, η διευρυμένη εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Μπερ Στιρς και μας μεταφέρει στο 19ο αιώνα, στο αγγλικό χωριό Μέρυτον, όπου ξεσπάει μια μυστηριώδη πανούκλα και οι νεκροί επιστρέφουν στη ζωή. Η κεντρική ηρωίδα, Ελίζαμπεθ Μπένετ, είναι αποφασισμένη να εξαλείψει την απειλή των ζόμπι, ωστόσο, η προσοχή της αποσπάται από την άφιξη του υπεροπτικού κύριου Ντάρσυ.

The post Από την «Απόφαση» στην «Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι»: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα