Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι απολύσεις στο ΕΣΥ διαλύουν τη δημόσια περίθαλψη

«Σε μια περίοδο που οι ελλείψεις προσωπικού στο χώρο του ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλες, φημολογείται ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε νέες απολύσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων από δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Με τις απολύσεις αυτές, θα αυξηθούν τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας και θα επέλθει μεγαλύτερη υποβάθμιση ή ακόμη και διάλυση της δημόσιας περίθαλψης», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ και τομέαρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Παναγιώτης Μελάς, προσθέτοντας ότι «αποτέλεσμα όλης αυτής της πολιτικής είναι να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές και να μειώνεται σημαντικά ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του λαού μας».

«Γι αυτό, επιβάλλεται, όχι μόνο να μην μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αλλά, αντίθετα, να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να καλυφθούν οι ελλείψεις, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, για το καλό των πολιτών», κατέληξε ο κ. Μελάς.

Στο θέμα των διαθεσιμοτήτων αναφέρθηκε και η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ και τομέαρχης Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη λέγοντας πως «ο χορός των διαθεσιμοτήτων καλά κρατεί και ο κύκλος αυξάνεται» και σημειώνοντας ότι «μετά τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δίχως καμία αξιολόγηση έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τώρα βλέπουν την πόρτα της απόλυσης και οι γιατροί».

Για τις κατασχέσεις από την εφορία:

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομέαρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, αναφέρθηκε στο μέτρο των κατασχέσεων από την εφορία που προβλέπεται στο νέο φορολογικό. «Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στο πάγωμα των τιμών των βασικών ειδών διατροφής με μηδενικό ΦΠΑ, προκειμένου να μην πεινάσει ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, φέρνει άρον-άρον στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των μικροοφειλετών του δημοσίου», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα