Ανέβασε κι άλλο την τιμή: Στα 915 εκατομμύρια η προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό

Βελτιωμένη προσφορά ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού και την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Αυτό ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το 33% του ποσού αυτού θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.

Η προσφορά

είναι κατά 25% βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική ενώ επιπλέον του τιμήματος, η εταιρεία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) ξεπεράσει το 15%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του εντός των επόμενων ημερών για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα