Ανδρέας Παπαδόπουλος: Ο Κουβέλης απέτυχε για τρεις λόγους και πρέπει να φύγει

Ευθεία και σκληρή κριτική κατά του Φώτη Κουβέλη από τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλο. Του καταλογίζει τρία μεγάλα λάθη και τον χαρακτηρίζει «αποτυχημένο εκ των πραγμάτων».

Ο κ. Παπαδόπουλος που οφείλει τη σημερινή του πολιτική υπόσταση στην επιλογή που έκανε ο κ. Κουβέλης στο πρόσωπό του, πριν από περίπου 3 χρόνια, είναι αλήθεια ότι αποστασιοποιήθηκε από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, με αφορμή την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Από τότε η σχέση

τους έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις: Ο κ. Παπαδόπουλος κάποια στιγμή μάλιστα φερόταν και ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου που ήθελαν να καταρτίσουν οι «58». Το ναυάγιο όμως της προσπάθειας τον οδήγησε πίσω στη ΔΗΜΑΡ, και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στο άρθρο του που φιλοξενείται στην εφημερίδα τα Νέα κάνει λόγο για τον κίνδυνο οριστικής διάλυσης της ΔΗΜΑΡ και απορρόφησής της από το ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν δρομολογηθούν διεργασίες με τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στο άρθρο, με τίτλο «Τις πταίει για τη συντριβή», ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σημειώνει:

«Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν».

Και του καταλογίζει τρία λάθη:

Πρώτον, ότι έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΕΡΤ «ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στη λύση, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Όπως σημειώνει «η επιλογή εκείνη οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων».Δεύτερον, «αμέσως μετά την αποχώρηση αφήσαμε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση το ακροατήριο μας».Τρίτον, «το αποκορύφωμα της καθοδικής μας πορείας ήταν η κατηγορηματική μας άρνηση να συζητήσουμε με τους 58 αγωνιώντες συμπολίτες μας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε διάλογο τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. και όχι μόνο αρνηθήκαμε, αλλά αντ’ αυτών επιλέξαμε να συζητούμε με ότι πιο παλαιοκομματικό είχε «ξεβράσει» το ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με κ. Παπαδόπουλο «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) αλλά και με πρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια (Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Τάσος Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα