Αναβολή η δίκη του Πακιστανού βιαστή της Πάρου – Έλειπαν οι γονείς της Μυρτώς

Αναβολή πήρε η σημερινή δίκη του Πακιστανού, Αχμέτ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Η υπόθεση προγραμματίσθηκε για τις 29 Οκτωβρίου, αφού ήταν αίτημα των γονιών της άτυχης κοπέλας γιατί βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, ωστόσο μετά από το αίτημα της οικογένειας του θύματος προκειμένου να δώσουν και οι ίδιοι το παρών.

Ο Άχμετ Βάκας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές των Γρεβενών και το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο νησί της Σύρου, ενώ οι αστυνομικοί φρόντισαν να μεταφέρουν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα των δικαστηρίων πολύ νωρίς (περίπου στις 7:30) ούτως ώστε να μην έρθει σε καμία επαφή με οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς θα επιχειρούσε να τον αποδοκιμάσει ή να τον πλησιάσει.

Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή των Κυκλάδων, Νικόλαο Βελέντζα, με υψηλά μέτρα ασφαλείας με όλες – εκτός από την κεντρική πόστα του μεγάρου ερμητικά κλειστές. Στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ανορθόδοξου Αγώνα αλλά και του Αντιφασιστικού Μετώπου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση με τους υπόλοιπους που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί.

Μετά τη σημερινή αναβολή υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Βάκας να παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα, έως δηλαδή την επόμενη ημερομηνία της δίκης ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα