Η τρομακτική στιγμή μιας βομβιστής επίθεσης σε λεωφορείο στη Ρωσία– Καρέ καρέ τα τελευταία λεπτά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή «βομβιστής αυτοκτονίας» μιας γυναίκας, σκοτώνονταν έξι ανθρώπους μέσα σε ένα ρωσικό λεωφορείων, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν φιλοξενηθούν στη χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, του 2014, ενώ η τρομοκρατική επίθεση έχει επιβεβαιωθεί από την επιτροπή στην Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Σήμερα στις 14:05 ώρα Μόσχας [10:05 GMT] στο Βολγκογκράντ μέσα σε ένα λεωφορείο,τοποθετήθηκε ένας άγνωστος εκρηκτικός

μηχανισμός,με αποτέλεσμα μια έκρηξη που συνέβη, και απώλειες σε ζωές», είπε μια εθνική αντι-τρομοκρατική εκπρόσωπος της επιτροπής.

Η 30χρονη Ναϊντα Ασιγιάλοβα (Naida Asiyalova), με καταγωγή από το Dagestan (Νταγκεστάν). Οι πρώτες εκθέσεις θέλουν την Naida σοβαρά άρρωστη ενδεχομένως στο τελευταίο στάδιο από μια ασθένεια των οστών.

Ο εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες: «η γυναίκα βομβιστής αυτοκτονίας πρόσφατα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, και ήταν η σύζυγος ενός μαχητικού ηγέτη».

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έχουν ληφθεί από φωτογραφική μηχανή από το ταμπλό ενός αυτοκινήτου πίσω από το μοιραίο λεωφορείο, συλλαμβάνοντας το ακριβώς τη στιγμή της έκρηξής του:

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Μια φωτογραφική μηχανή στο ταμπλό αυτοκινήτου συλλαμβάνει τη στιγμή της βομβιστής επίθεσης σε λεωφορείο στο Βολγκογκράντ

Είναι η χειρότερη θηριωδία για τρία χρόνια σε μια περιοχή όπου ισλαμιστές εξτρεμιστές είναι ενεργό.

Στις προηγούμενες εκθέσεις είχε ισχυριστεί πως ήταν η χήρα του δολοφονηθέντος διοικητή, αλλά αργότερα διευκρίνισε ότι ο σύζυγός της παραμένει ζωντανός και καταζητείται από τις ρωσικές αρχές. Άλλες πληροφορίες θέλουν πάλι την Asiyalova να έχει παντρευτεί κρυφά στη Μόσχα. Το πράσινο και το λευκό αστικό λεωφορείο – που μετέφερε και πολλούς μαθητές - έμεινε παραμορφωμένα στο δρόμο μετά την έκρηξη.

«Ήταν μια ισχυρή έκρηξη - μια τεράστια έκρηξη», είπε ένας πατέρας που ονομάζεται Βλαντιμίρ ο οποίος έσωσε την κόρη του από το μακελειό.

«Το λεωφορείο ήταν σχισμένο σε κομμάτια. Όταν ήρθα για να την πάρει, το ήμισυ το λεωφορείο ήταν απλά δεν υπάρχει», είπε ένας άλλος.

«Είδα μια γυναίκα να κάθεται μέσα στο λεωφορείο. Το σώμα της ήταν καλυμμένο με αίμα και δεν θα μπορούσα να καταλάβω αν ήταν ζωντανή ή όχι» είπε ένας γείτονας.

Οι επιβάτες έσπευσαν έξω από τις πόρτες και τα παράθυρα μετά το λεωφορείο είχε σταματήσει. «Υπήρχε ένα ωστικό κύμα - ένα κτύπημα - όλα τα τζάμια πέταξε έξω από τα παράθυρα», είπε αυτόπτης μάρτυρας Ιβάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη κάνει πλάνο για την ασφάλεια της χώρας και κυρίως για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προηγούμενη επιθέση και μάλιστα από γυναίκα καμικάζι ήταν το 2011, με 37 άτομα νεκρούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας και το 2010 με 40 θύματα νεκρούς μέσα στο μετρό της Μόσχας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα