Αναπτυξιακή πολιτική με… 7 εκατ. ευρώ για το 2014 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με τη διαχείριση επιχορηγήσεων που καταβάλλονται για πληρωμές τρίτων και ανελαστικών δαπανών, αφήνουν το ποσό των επτά εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να σχεδιάσει και να εφαρμόσει την αναπτυξιακή της πολιτική το 2014.

Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αθηνά Αηδονά κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2014. Σύμφωνα με την εισήγησή της, το σύνολο

των εσόδων του προϋπολογισμού οικον. έτους 2014 ανέρχεται σε 145.205.946 ευρώ και των σύνολο των εξόδων αυτού σε 188.530.242. Η διαφορά των 43.324.296 ευρώ καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο έτους 2013 που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα από τα 145 περίπου εκατομμύρια που αντιστοιχούν στα έσοδα, τα 78 αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα απομείνουν άλλα 67 περίπου. Από τα τελευταία, τα 41 εκατομμύρια θα προκύψουν από κρατική επιχορήγηση που θα αποδοθεί στη συνέχεια για τη μεταφορά των μαθητών, τα επιδόματα των νεφροπαθών και την επιχορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, ενώ άλλα 19,5 εκ. θα καλύψουν ανελαστικές δαπάνες της Περιφέρειας δηλαδή ενοίκια, πληρωμές ΔΕΚΟ, καθαριότητα, καύσιμα, ανέγερση Περιφερειακού ( Νομαρχιακού ) μεγάρου κ.α

«Τι μας απομένουν λοιπόν για να αποφασίσουμε και να διαθέσουμε; Εκτιμώ ότι το ποσό που απομένει δεν υπερβαίνει τα 7.000.000 ευρώ προς διάθεση για το έτος 2014 και για τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με το ποσό αυτό να σχεδιάσουμε αναπτυξιακή πολιτική και να καλύψουμε άλλες ανάγκες» σχολίασε η κ. Αηδονά.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν, τόνισαν ότι αντί να προτάσσονται ιδέες ανάπτυξης οι Περιφέρειες αναλώνονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και έκαναν λόγο για γενικότερες πολιτικές που κινούνται στη λογική των μνημονίων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα