Άλλο πολιτική, άλλο μικροπολιτική: Ο Τσακαλώτος πήγε στον Στουρνάρα και… παρέλαβε το usb stick

Με σαφή εντολή να επαναφέρει την ηρεμία στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο συντονιστής της διαπραγμάτευσης, υπουργός αναπληρωτής Ευκλείδης Τσακαλώτος επισκέφθηκε τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση η συνάντηση έγινε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του κ. Στουρνάρα

στην ΤτΕ και επικράτησε πολύ καλό κλίμα. Επίσης, τονίζεται ότι διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.
Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση κατά του κ. Στουρνάρα και επίσης ανακοίνωσε ότι επιστρέφεται ως απαράδεκτη η έκθεση νομισματικής πολιτικής που ο ίδιος είχε αποστείλει, όπως έχει τυπική υποχρέωση, στη Βουλή υπό μορφή usb stick.

Η σημερινή συνάντηση και ο τρόπος με τον οποία γράφτηκε η κυβερνητική ανακοίνωση που ακολούθησε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την έντονη ενόχληση όχι μόνον του κ. Στουρνάρα -που πάντως απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας- αλλά και του Μάριο Ντράγκι σπεύδει να κλείσει το μέτωπο και να στηρίξει τον κ. Στουρνάρα.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

The post Άλλο πολιτική, άλλο μικροπολιτική: Ο Τσακαλώτος πήγε στον Στουρνάρα και… παρέλαβε το usb stick appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα