Αλλάζουν όλα στο πόθεν έσχες – Στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ο έλεγχος των δηλώσεων βουλευτών και πολιτικών

Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των δηλώσεων πόθεν έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα φέρνει η κυβέρνηση. Με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί εντός 10ημέρου, ο έλεγχος των δηλώσεων επανέρχεται στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η τροπολογία, παράλληλα, θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για όλους τους υπόχρεους, αφού πρακτικά θα αποτελέσει τον προπομπό του περιουσιολογίου. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώνουν το περιεχόμενο των τραπεζικών τους θυρίδων, αλλά και τα εκτός πιστωτικών

ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμους λίθους - και γενικά, οτιδήποτε φυλάσσεται οπουδήποτε πλην των θυρίδων.

Επίσης, η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες ενισχύεται και γίνεται εννεαμελής από επταμελής, με ορισμό τον δύο επιπλέον μελών. Αυτά θα είναι ο Συνήγορος του Πολίτη και ένας σύμβουλος Επικρατείας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελλόπουλου, σε επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Άννας Καραμανλή, Μαρίας Αντωνίου, Κώστα Κατσαφάδου, Φωτεινής Αραμπατζή, Γιώργου Γεωργαντά και Ελευθέριου Αυγενάκη.

The post Αλλάζουν όλα στο πόθεν έσχες – Στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ο έλεγχος των δηλώσεων βουλευτών και πολιτικών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλάζουν, Αρχή,allazoun, archi