Αλλαγή πορείας είχε ζητήσει το μοιραίο αεροσκάφος για να μην συγκρουστεί με άλλο

Πριν από λίγο η εθνική εταιρεία της Air Algeria ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που όπως όλα δείχνουν συνετρίβη στα σύνορα μεταξύ Αλγερίας και Μαλί ήταν 116 εκ των οποίων οι έξι ήταν Αλγερινοί.

Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι 50 Γάλλοι, 24 από την Μπουρκίνα Φάσο, 8 Λιβανέζοι, 6 Ισπανοί, 5 Καναδοί, 4 Γερμανοί, 2 Λουξεμβούργιοι, 1 από το Μαλί, 1 Βέλγος, 1 από τον Νίγηρα, 1 Καμερουνέζος, 1 Αιγύπτιος, 1 Ουκρανός, 1 Ρουμάνος, 1 Ελβετός, και 3 ακόμη επιβάτες

αγνώστου πρός το παρόν εθνικότητας.

Σύμφωνα ωστόσο με τον τηλεοπτικό σταθμό LBCI, επικαλούμενη πηγές του Λιβάνου στην Μπουρκίνα Φάσο, στην πτήση ΑΗ5017 επέβαιναν περίπου 15 Λιβανέζοι.

Δύο Mirage 2000 του γαλλικού στρατού, που έχουν τη βάση τους στη Ντζαμένα του Τσαντ, ψάχνουν για το αεροσκάφος στο τελευταίο σημείο όπου χάθηκε η επικοινωνία δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού Γενικού Επιτελείου.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος McDouglas MD83 της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Swiftair ναυλωμένο από την Air Αλγερία. Οι υπηρεσίες αεροναυτιλίας έχασαν την επαφή με την πτήση AH5017 πενήντα λεπτά μετά την απογείωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2:55 (ώρα Αλγερίας).Το πλήρωμα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν Ισπανικής υπηκοότητας.

Η Air Algeria ανέφερε ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 1:17 GMT από το Ουαγκαντούγκου και θα έπρεπε να φτάσει στο Αλγέρι στις 5:11 GMT (6:11 τοπική ώρα), ενώ δήλωσε ότι «η τελευταία επαφή με τα ραντάρ ήταν στις 1:55 GMT καθώς πετούσε πάνω από την περιοχή του Gao "(Μάλι).

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, πηγή της Air Αλγερία δήλωσε ότι η επαφή χάθηκε αμέσως μετά την επικοινωνία του πληρώματος το οποίο ζήτησε αλλαγή πορείας» στον εναέριο χώρο του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. «Το αεροπλάνο δεν ήταν μακριά από σύνορα με την Αλγερία, όταν το πλήρωμα ζήτησε να εκτρέψουν την πορεία τους λόγω κακής ορατότητας και για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος στο δρομολόγιο Αλγέρι-Μπαμάκο».

Ο υπουργός Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο Μεταφορών ανέφερε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ζητήσει αλλαγή πορείας στις 1:38 GMT, λόγω καταιγίδας.

The post Αλλαγή πορείας είχε ζητήσει το μοιραίο αεροσκάφος για να μην συγκρουστεί με άλλο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα