Αλέκος Παπαδόπουλος: Να τα βρουν τα κόμματα – Οι εταίροι θα ζητήσουν και την υπογραφή Τσίπρα

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα φέρουν εθνική και πολιτική ενότητα για τη σωτηρία της χώρας απευθύνει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρώην υπουργός σημειώνει πως πρέπει να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να υπάρξει εθνική προσπάθεια που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα.

«Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις

και οι όποιες ελίτ ή κατανοούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος και προειδοποιεί πως αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, «η χώρα θα χαθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης».

Ο πρώην υπουργός εκτιμά πως την τριετία 2014-2016 η χώρα μας δεν θα κινδυνεύσει από κάποιο «ατύχημα» στον τραπεζικό χώρο ή σε ότι αφορά την αποπληρωμή των ομολόγων αλλά αγωνιά για την πιθανή κατάρρευση των πραγματικών πεδίων της πραγματικής οικονομίας όπως η βιοτεχνία και η βιομηχανία.

Για τον Αλέκο Παπαδόπουλο η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο καθώς μας δίνει την ιστορική ευκαιρία να αποφύγουμε την καταστροφή και το άγος μιας χαμένης γενιάς. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτευχθεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη μια «Νέα Μεγάλη Συμφωνία» που θα πρέπει να περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων, απόσβεση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και των τόκων και ειδικές χρηματορροές.

Ο πρώην υπουργός προειδοποιεί ότι το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς μόνο του τις βασικές λειτουργικές και αναπτυξιακές ανάγκες του και πως οι αγορές θα παρακολουθούν και θα δανείζουν μόνο με αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η εξορθολογισμένη και πειθαρχημένη δημοσιονομική συμπεριφορά.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως στις επιλογές των εταίρων παραμένει και το ενδεχόμενο απαίτησης να υπογραφεί η συμφωνία για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έγινε και στο παρελθόν και εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπογράψει αφού κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τον ίδιο και τη στρατηγική εξουσίας του κόμματός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα