Αϊντάν Οζογκιούζ: Η Γερμανίδα υπουργός με αδέλφια Ισλαμιστές και ξαδέλφια ροκάδες της Eurovision [βίντεο]

Η Αϊντάν Οζογκιούζ είναι πλέον η πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που υπουργοποιείται στην Γερμανία. Η 46χρονη πολιτικός είναι κόρη Τούρκων μεταναστών που ήρθαν πριν από χρόνια στο Αμβούργο. Το 1989 , απέκτησε την γερμανική υπηκοότητα .

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί στη Γερμανία η τοποθέτηση της στην κυβέρνηση κυρίως εξαιτίας της δραστηριότητας των αδελφών της Γιαβούζ και Γκουρχάν Οζογκιούζ. Τα δύο αδέλφια της υπουργού είναι ιδιοκτήτες της διαδικτυακής πύλης «Μουσουλμανική αγορά» που είναι γνωστή για την συμπάθεια της στο ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς οι οποίοι

μάλιστα στο παρελθόν μέσα από το διαδίκτυο είχαν καλέσει τους χρήστες σε μποϊκοτάζ των Ισραηλινών προϊόντων.

Παλαιότερα ο Γιαβούζ Οζογκιούζ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή γιατί στην διαδικτυακή πύλη είχε συνδυάσει εικόνες από την ναζιστική εποχή με εικόνες από την Δυτική Όχθη. Παράλληλα δημοσίευσε μια ομιλία του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλι Χαμενεϊ.

Η Αϊντάν Οζογκιούζ ωστόσο έχει στο παρελθόν αποστασιοποιηθεί αρκετές φορές από τις δραστηριότητες των αδελφών της.

«Είναι αδελφοί μου και δεν μπορώ να αρνηθώ την οικογένειά μου . Αλλά διαφωνώ με τις πολιτικές θέσεις των αδελφών μου », είπε τον Οκτώβριο του 2011 , στην " Bild am Sonntag " .

Η νέα υπουργός της Γερμανικής κυβέρνησης πάντως έχει και δύο διάσημα ξαδέλφια. Πρόκειται για τους Γκοκχάν και Χακάν Οζογκιούζ μέλη του Τουρκικού ροκ συγκροτήματος «Αθηνά» που έλαβε μέρος και στον διαγωνισμό της Eurovision το 2004.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα