Αυτοί εξαιρούνται από τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία – Θα πληρώνουν και οι άνεργοι [βίντεο]

10:06 4/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ποιοί εξαιρούνται από την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακητρίζοντας ταυτόχρονα το μέτρο «κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο».

Μάλιστα τόνισε ότι ο σχετικός νόμος δεν προέβλεπε καμία εξαίρεση για κανέναν αλλά τις επέβαλλε η κυβέρνηση μετά από διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η καταβολή των 25 ευρώ λοιπόν

θα γίνεται ακόμη και στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο. Εξαιρούνται μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας, άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι φυλακισμένοι, οι στρατιωτικοί, τα σώματα ασφαλείας, τα επείγοντα περιστατικά και οι άποροι.

Σε ό,τι αφορά τους άνεργους, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξαιρεθούν, ενώ σημείωσε τέλος ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν μπαίνει κανένας εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

"Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να βγει από τον εφιάλτη. Το 2014 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά, έρχεται η αυγή" σημείωσε.

Δείτε τα βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ:

Keywords
Τυχαία Θέματα