Προβληματισμός για την κόντρα Άδωνι και ΠΑΣΟΚ – Προσπάθεια σε επίπεδο αρχηγών για να κλείσει το μέτωπο

08:55 4/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς προκαλεί η κόντρα του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με το ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ της εισόδου στα νοσοκομεία, μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή από την 1/1/2014. Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται πλέον σε πολύ υψηλούς τόνους στον Υπουργό Υγείας με συνεχείς ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ενώ και κορυφαία στελέχη

του κόμματος μετέφεραν στο koolnews.gr την έντονη δυσαρέσκεια της Χαριλάου Τρικούπη για τους χειρισμούς του Υπουργού. Από το ΠΑΣΟΚ καλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανακαλέσει το μέτρο, ενώ αυτός υπεραμύνεται της ρύθμισης, λέγοντας πως τα 25 ευρώ αφορούν τους Έλληνες, οι οποίοι μεσοσταθμικά εισάγονται για νοσηλεία σε νοσοκομείο μια φορά τη δεκαετία.

Από τη ρύθμιση, όπως ανέφερε ο Υπουργός, θα εξαιρεθούν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80%. Χθες το βράδυ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους σημείωνε πως δεν έχει απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και πως επίσης δεν θέλει να έχει καμία.

Προηγουμένως όμως, ο Υπουργός είχε υπογραμμίσει πως αν το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί την υλοποίηση του μέτρου, θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα.

Σε άμεση απάντηση της φράσης αυτής, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, αλλά και ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Τάκης Ρήγας, σημείωναν πως ισοδύναμα έχουν κατατεθεί και απορρίφθηκαν ή μπορούν να βρεθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα όμως, ενοχλημένα ήταν και στελέχη της ΝΔ με την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό. Χαρακτηριστικά, γαλάζιο στέλεχος διερωτάτο χτες τα εξής: «Γιατί παίζουν πάλι τους φιλολαϊκούς στο ΠΑΣΟΚ; Το μέτρο δεν είναι καινούργιο, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Άρα, δεν είναι υποκριτική αυτή η στάση;» Πάντως, νωρίτερα μέσα στη μέρα στο θέμα είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρείχε πολιτική στήριξη στον Άδωνι Γεωργιάδη, αφήνοντας παράλληλα παράθυρο αλλαγών στη ρύθμιση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως «είναι ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα των απόρων συμπολιτών μας και αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση, να εξεταστεί».

Η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με το ΠΑΣΟΚ πάντως προκαλεί ανησυχία και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα από το πρωθυπουργικό επιτελείο να γίνεται προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων. Στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα συζητηθεί και το θέμα που θέτει επισήμως το ΠΑΣΟΚ και θα γίνει προσπάθεια να επιλυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσουν όλα τα ενδοκυβερνητικά μέτωπα για να μπει η κυβέρνηση το δυνατόν ενωμένη στην περίοδο της προεδρίας της ΕΕ, στις 8/1. Γι’ αυτό το λόγο θα γίνει αγώνας δρόμου για να κλείσει το ζήτημα και να προετοιμαστεί η χώρα για την τυπική ανάληψη των καθηκόντων της Προεδρίας και την προώθηση της ατζέντας που έχει καθορίσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα