Αυτοί είναι οι υπάλληλοι που δικαιούνται ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη

Ένα παράξενο και όμως αληθινό περιστατικό συμβαίνει στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Όσο αλόκκοτο και αν φαντάζει, ορισμένοι εργαζόμενοι που έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν την σύνταξη παράλληλα με τον μισθό τους για ορισμένο διάστημα και μέχρι να συνταξιοδοτηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με το site imerisia.gr, το εν λόγω δικαίωμα εξασφαλίζουν όλοι οι υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο

σε Ν.Π.Δ.Δ, στους ΟΤΑ καθώς και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που διατήρησαν το ασφαλιστικό καθεστώς ΙΚΑ. Οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης και, παράλληλα, να λαμβάνουν τη σύνταξη, μειωμένη, όμως, κατά 70% (λόγω απασχόλησης) και μέχρι να εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώνουν οι υπάλληλοι ότι δεν επιθυμούν να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι την απονομή της σύνταξης. Αν, ωστόσο, επιλέγουν να είναι συντάξιμος, η καταβολή της σύνταξης θα γίνεται μετά τη λύση της εργασιακής σχέσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα