«Δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση», έλεγε ο Ξηρός – Ετοίμαζε από καιρό την απόδραση

Το ενδεχόμενο να μην ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμή αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Την ώρα που το ανθρωποκυνηγητό έχει θέσει κυβέρνηση και αστυνομικές αρχές σε επιφυλακή για την αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματο εν μέσω της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες που κάνουν ακόμα πιο περίπλοκη την υπόθεση. Μετά τις αποκαλύψεις πως ο Χριστόδουλος Ξηρός αυτολογοκρίθηκε και δεν

διάβασε ολόκληρο το κείμενο που είχε μπροστά του, κόβοντας σχεδόν 2.500 λέξεις, έρχονται στο φως πληροφορίες πως ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη είχε εκμυστηρευτεί σε άτομο της εμπιστοσύνης που πως νε άντεχε άλλο στις φυλακές.

Ο «Μανώλης» της 17Ν όπως δημοσιεύει το antennanews.gr είχε καταστρώσει εδώ και καιρό τα πλάνα του. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο δραπέτης φέρεται να είχε πει σε άτομο της εμπιστοσύνης του πως δεν σκόπευε να επιστρέψει στη φυλακή και ότι είχε σκοπό να «αναλάβει δράση». Μάλιστα, λέγεται πως ο Ξηρός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση», διαβεβαιώνοντας πως έχει ήδη συγκροτήσει μία «ομάδα».

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να αποκαλύψει το δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού και να εξασφαλίσει τυχόν πληροφορίες για τα σχέδια που έχει καταστρώσει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα