Αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Γιώργος Πάντζας φώναξε το «Χάιλ Χίτλερ»

Διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση του «Χάιλ Χίτλερ» που ακούστηκε εντός του κοινοβουλίου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς στην αρχή ειπώθηκε πως το φώναξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τα πρακτικά ωστόσο, δικαιώνεται η πλευρά της Χρυσής Αυγής, καθώς ακούστηκε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα

από τον βουλευτή Γιώργο Πάντζα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Mr Alexis, κάτι που έκανε τον Γιάννη Δραγασάκη, προεδρεύοντα, να αντιδράσει και να τον επιπλήξει λέγοντας πως στον χώρο του κοινοβουλίου πρέπει να χρησιμοποιεί πιο κόσμιες εκφράσεις. Ο κ. Δραγασάκης τον απείλησε μάλιστα μέχρι και με αποβολή, φωνάζοντας ωστόσο τον φρούραρχο.

Σε αυτό το σημείο ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζει «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτήστε γίδια», ενώ πρόσθεσε προς τον κ. Δραγασάκη «συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε».

Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και εκείνη την ώρα ακούστηκαν κάποιοι να φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ».

Η φράση αυτή ξεσήκωσε πολιτική θύελλα με ορισμένους βουλευτές να υποστηρίζουν πως οι Χρυσαυγίτες ήταν αυτοί που επικαλέστηκαν τον Αδόλφο Χίτλερ. Ωστόσο οι βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος υποστηρίζουν πως το «Χάιλ Χίτλερ» ακούστηκε από την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα όμως με τα πρακτικά της Βουλής που κυκλοφόρησαν αυτός που εμφανίζεται να λέει την επίμαχη φράση είναι ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Πάντζας.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για το επίμαχο περιστατικό:

«Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση».

Φωτογραφία πρακτικών: parapolitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα