Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου – Ποια κερδίζει την πρωτιά;

Είναι οι κορυφαίες ομάδες στην Ισπανία, αλλά και οι πιο πλούσιες στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην κορυφή της ετήσιας λίστας της Deloitte των ποδοσφαιρικών συλλόγων με τα μεγαλύτερα έσοδα, με την «βασίλισσα» να έχει τα πρωτεία και στην έρευνα του London School of Marketing για την πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη!

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά έξω από αυτό βλέπει

την πλάτη της αιωνίου αντιπάλου! Σύμφωνα με την έρευνα της Football Money League της Deloitte, η Ρεάλ είναι η ακριβότερη ομάδα στον κόσμο με την Μπαρτσελόνα να την ακολουθεί κατά πόδας. Πίσω από τους δύο γίγαντες της Ισπανίας βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως πέντε ομάδες της Premier League είναι στην πρώτη δεκάδα.

Για την έρευνα υπολογίστηκαν τα έσοδα των δέκα κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο τα οποία έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 6,6 δισ. ευρώ για την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε (2014-2015). Στην πρώτη θέση παρέμεινε -για 11η συνεχόμενη φορά- η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα 577 εκατ. ευρώ έναντι 549 εκατ. ευρώ που είχε την σεζόν 2013-2014, παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα είδε την εικόνα της με το τρεμπλ να μετουσιώνεται και σε οικονομικά κέρδη η οποία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται στα 560 εκατ. ευρώ έναντι 484 εκατ. ευρώ, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της λίστα, από την τέταρτη στην οποία βρισκόταν. Από την δεύτερη στην τρίτη θέση έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, πληρώνοντας την κακή της παρουσία στις εγχώριες διοργανώσεις έχοντας μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ με τα έσοδά της να παραμένουν σχεδόν τα ίδια.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Παρί Σεντ Ζερμέν με έσοδα 480 εκατ. ευρώ μετά την εντυπωσιακή της πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη πτώση ήταν η Μπάγερν Μονάχου η οποία με έσοδα 474 εκατ. ευρώ είδε να χάνει δύο θέσεις και να πέφτει στην 5η θέση.

Το αξιοσημείωτο της λίστας είναι ότι στην δεκάδα βρίσκονται ομάδες όπως η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ, οι οποίες δεν έκαναν κάτι το αξιοσημείωτο στην Ευρώπη.

Δείτε τη λίστα στο gazzetta.gr

The post Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου – Ποια κερδίζει την πρωτιά; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα