Αυτά είναι τα 9 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κάνουν αντάρτικο στον Βενιζέλο [εικόνες]

Σε κύκλο εσωστρέφειας μπαίνει για ακόμα μια φορά το ΠΑΣΟΚ καθώς μετά την δημοσιοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας παρουσιάστηκαν έντονες διαφωνίες από βουλευτές και στελέχη που ισχυρίζονται ότι με την υλοποίησή της το ΠΑΣΟΚ θα μετεξελιχθεί σε «στρατηγικό εταίρο» της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα πείσει κανέναν ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

αντιδρούν θέτουν ανοικτά θέμα ιδεολογικής συγγένειας με τη Ν.Δ., μιλούν για κίνδυνο αφομοίωσης του ΠΑΣΟΚ στην πορεία υλοποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, αλλά και για αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να υλοποιεί την προγραμματική συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα να κινείται πειστικά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Αγκάθι η συμφωνία

Το ερώτημα είναι αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν προχθές θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να ψηφίζουν μέτρα, όταν με μορφή σχεδίων νόμων θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το βάρος της κριτικής στους χειρισμούς της ηγεσίας σήκωσαν 9 βουλευτές: ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Θ. Μωραΐτης, η Θ. Τζάκρη, ο Ν. Σηφουνάκης, ο Δ. Κρεμαστινός, ο Μ. Κασσής, ο Γ. Ντόλιος, ο Απ. Κακλαμάνης και ο Γ. Κουτσούκος.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Κώστας Σκανδαλίδης

«Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί απλή καταγραφή της κυβερνητικής πολιτικής. Πουθενά δεν απεικονίζεται αλλαγή κατεύθυνσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος αμφισβήτησε και τη διαβεβαίωση Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε να δοθεί αναλυτικός κατάλογος στους βουλευτές με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα αλλά ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί, «για να ξέρει ο κάθε βουλευτής τι θα ψηφίσει», ενώ ζήτησε να υπάρξει και δεύτερη λίστα με μέτρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να μην ψηφίσει, φέρνοντας για παράδειγμα την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων για την οποία είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συναινέσει.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Βενιζέλος απάντησε στα όσα άκουσε. «Μου ζητάτε διακριτή παρουσία, αλλά την ίδια ώρα δεν βγαίνετε να στηρίξετε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική μας. Πώς αλλιώς μπορεί να γίνουν διακριτές οι θέσεις μας, να ασκήσουμε πίεση;» φέρεται να είπε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει τίποτε στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και την αξιακή φυσιογνωμία του».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα