Αυστραλία: Παρουσίαση βιβλίου για τον δημοφιλή συγγραφέα Χρήστο Τσιόλκα

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Γιάννη Βασιλακάκου για τη ζωή και το έργο του δημοφιλή Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα, «Christos Tsiolkas: The Untold Story - His Life and Work», έγινε, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

Κύρια ομιλητής ήταν η πανεπιστημιακός κ. Αννα Χατζηνικολάου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της

Κοινότητας και του Φεστιβάλ Αντίποδες ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας. Η πανεπιστημιακός κ. Αννα Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο βιβλίο, στα Αγγλικά και Ελληνικά,

Στη γνωριμία του με τον Χρήστο Τσιόλκα και στην προετοιμασία του βιβλίου του αναφέρθηκε ο συγγραφέας Γιάννης Βασιλακάκος, υπογραμμίζοντας πόσο εντυπωσιασμένος έμεινε από την εμπειρία του αυτή. Όπως τόνισε, στο βιβλίο του ο Τσιόλκας μιλά ειλικρινά κι εκ βαθέων για όλα. Για την πολυτάραχη ζωή του (τα παιδικά χρόνια, την εφηβεία και την ενήλικη ζωή του) καθώς και για πολυαγαπημένα και σημαντικά γι' αυτόν ζητήματα (τη λογοτεχνία και κριτική, την ταυτότητα, την κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα - την παρακμή, τον υλισμό, την πνευματικότητα, την ηθική, το ρατσισμό, την απελευθέρωση των ζώων, τους διανοούμενους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - τη θρησκεία και τον θάνατο).Τέλος, το λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Γιάννη Βασιλακάκο για το ενδιαφέρον του και το βιβλίο του, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε Αυστραλία και ΗΠΑ και σύντομα σε Βρετανία και Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα