ΑΕΛ, Βασίλισσα σε θέλουν και οι νεκροί σου – 16 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Μητσιμπόνα [βίντεο]

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο διεθνής ποδοσφαιριστής και άσσος της μεγάλης Λάρισας που κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 1988, Γιώργος Μητσιμπόνας. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1962 και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1997.

Ξεκινώντας από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, Οικονόμος τσαριτσάνης ο Μητσιμπόνας αγωνίστηκε από το 1981 έως το 1989 στην ΑΕΛ, από όπου μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ. Το 1992 θα αγωνιστεί με την φανέλα

του Ολυμπιακού, ενώ το 1994 θα επιστρέψει στην «βυσσινή θύελλα» για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον κάμπο με τον υποβιβασμό της Λάρισας στην Β' Εθνική.

Ο διεθνής παίκτης εκτός από το Πρωτάθλημα είχε κατακτήσει το Κύπελλο με την ΑΕΛ το 1985, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων την ίδια χρονιά. Με τον Ολυμπιακό ο Μητσιμπόνας πρόσθεσε στο παλμαρέ των τίτλων του το Σούπερ Καπ Ελλάδας το 1992, κατακτώντας όλους τους εγχώριους τίτλους. Ο κεντρικός αμυντικός των 80s θα αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα της Εθνικής από το 1984 έως το 1992, συμμετέχοντας στην ομάδα που ταξίδεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ο Μητσιμπόνας κατευθυνόταν προς την Κοζάνη, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιαννούλη. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και εξέπνευσε. Η κηδεία τουν συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και είχε τελεστεί στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας την επομένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα