Διαθεσιμότητα προ των πυλών – Οριστικοποιείται στο Μαξίμου η κατάργηση 2.000 θέσεων σε 11 υπουργεία

Συνεδριάζει, στις 13:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να καμφθούν ορισμένα εμπόδια που έχουν ανακύψει ως προς τους αριθμητικούς στόχους κάποιων υπουργείων -όπως το Παιδείας - αλλά και να επικυρωθούν αλλαγές στο παρά πέντε ως προς τις κατηγορίες υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στην συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί

ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του Σεπτεμβρίου. Στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου έχουν μπει υπάλληλοι 13 υπουργείων και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το μεσημέρι, θα οριστικοποιηθεί ποια θα είναι τα 11 υπουργεία που θα συνεισφέρουν σε αυτό το κύμα διαθεσιμότητας και πόσους υπαλλήλους και ποια θα ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.

Μέχρι χθες είχαν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς υπογραφή τα σχέδια κοινών αποφάσεων, που προέβλεπαν τις καταργήσεις ολόκληρων υπηρεσιών ή θέσεων για παράδειγμα από τα υπουργεία Μεταφορών, Εργασίας, Τουρισμού, Πολιτισμού ή Οικονομικών.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την «τρύπα» 1500 υπαλλήλων, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν στείλει τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, θεωρείται διαχειρίσιμη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα