ΑΕΚ – Βέροια 3-0 – Συνέχεια στο σερί νικών με προβληματικές εμφανίσεις

Τι κι αν δεν γοήτευσε αγωνιστικά; Ακόμη κι έτσι η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να νικάει (3-0 την Βέροια) και να διευρύνει το σερί της στο 2016 (8 στα 8)! Δύο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι!

Η ώρα και ο καιρός έφτιαχναν διάθεση για γήπεδο και όντως στο ΟΑΚΑ ανέβηκαν 12-13.000 οπαδοί της ΑΕΚ, με την ελπίδα να δουν ωραία μπάλα από την ομάδα τους και φυσικά

ακόμη μία νίκη. Τελικά είδαν τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων αλλά η νίκη... νίκη! Το 2016 κυλάει ιδανιά για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ καθώς πήρε ακόμη ένα τρίποντο έχοντας σκόρερ ξανά τους Βάργκας-Αραβίδη και για πρώτη φορά φέτος τον Μάνταλο, ο οποίος το χρειαζόταν ψυχολογικά. Καλή παρουσία από την Βέροια, η οποία κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο και είχε και δύο δοκάρια με τον Μαγέφσκι!

Το πρώτο από αυτά ήταν στο ξεκίνημα στο ματς, στο 5' με σουτ εκτός περιοχής και με τον Ανέστη να βρίσκει την μπάλα, για να σταλεί έτσι το μήνυμα στην ΑΕΚ ότι το ματς δεν θα ήταν εύκολο. Αν δεν αρκούσε αυτό, οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί και στο 14' με την κεφαλιά του Νέτο μετά την σέντρα του Μαγέφσκι, για να απαντήσει η Ενωση με την άστοχη κεφαλιά του Γιόχανσον στο 18' μετά το κόρνερ του Γκάλο. Το ματς είχε καλό ρυθμό γενικά αλλά όχι και η ΑΕΚ, η οποία έκανε κάποια εύκολα λάθη και γενικά δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της.

Οι Κιτρινόμαυροι, αν και είχαν απέναντι τους μια ομάδα που δεν έπαιζε μόνο για να καταστρέψει, δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους αλλά εκμεταλλεύτηκε τελικά την ποιότητα των παικτών της... Αυτή έκανε τη διαφορά στο 38', με τον Ντίντακ να κάνει τέλειο γύρισμα από αριστερά για τον Βάργκας, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ (1-0) και έστειλε την ΑΕΚ με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Αυτό έκανε πολύ πιο απλά τα πράγματα για το δεύτερο μέρος και αποδείχθηκε από νωρίς. Στο 55' ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιόχανσον βρήκε τον Αραβίδη και αυτός έκανε εύκολα το 2-0, δίνοντας τέλος στο όποιο ενδιαφέρον σχετικά με το αν θα νικούσε ή όχι η Ενωση. Ο «Αραβας» άφησε αμέσως μετά τη θέση του στον Τζιμπούρ, ο οποίος πάντως δεν κατάφερε να κάνει κάτι δυνατό στη συνέχεια, ενώ στο 67' πέρασε στο ματς και ο Πλατέλλας αντί του Μπαρμπόσα, ο οποίος τραυματίστηκε όταν έπεσε άσχημα στο έδαφος...

Το ματς από ένα σημείο κι έπειτα δεν είχε ρυθμό καθώς όλα είχαν κριθεί και ο Πογιέτ έριξε στον αγώνα και τον Μπουονανότε, ο οποίος στο 89' είχε την ευκαιρία να σκοράρει μετά το πέναλτι για το χέρι του Μαλόν, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ο Αργεντίνος, τελικά, δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη αλλά στην επαναφορά ο Μάνταλος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ (3-0) και αυτό μπορεί να τον ξεμπλοκάρει ενόψει της συνέχειας.

Man of the match: Ο Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος ήταν εκεί που έπρεπε την στιγμή που έπρεπε για να ανοίξει το σκορ και να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό ένα ματς που μέχρι τότε ήταν δύσκολο για την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Βέροιας καθώς στα πρώτα δύο γκολ της Ενωσης... κοιμήθηκε.

Στο ύψος του: Αρχικά ο Ανέστης για την απόκρουση του στο 5' -στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι μετά το σουτ του Μαγέφσκι- και στη συνέχεια ο Αραβίδης καθώς βρήκε και πάλι δίχτυα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο επιθετικός δηλαδή.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μαλόν στα τελευταία λεπτά καθώς με το ματς να έχει κριθεί, δεν υπήρχε λόγος να κάνει χέρι (πέναλτι) και να δει δεύτερη κίτρινη, στερώντας την Βέροια από την παρουσία του στο επόμενο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Εύκολο ματς γενικά για τον διαιτητή Καλογερόπουλο, ο οποίος ήταν λίγο ελαστικός σε κάποια μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων αλλά γενικά απέφυγε το μεγάλο λάθος. Χάρη και στον βοηθό του, βέβαια, ο οποίος τον ενημέρωσε για το χέρι του Μαλόν και το πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε το 8x8 και συνεχίζει απτόητη για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν συντήρηση δυνάμεων και τώρα ετοιμάζονται για την ρεβάνς με τον Ηρακλή, όπου ο Πογιέτ αναμένεται να ξεκουράσει παίκτες. Στόχος, άλλωστε, είναι να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για νίκη και στο Περιστέρι ώστε να πάει... φορτσάτη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Αρθο, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (79' Μπουονανότε), Αραβίδης (57' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (67' Πλατέλλας).

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πουγγουράς, Μαραγκός, Γιαννούλης, Αρτσε, Σιόντης (74' Καϊκούτ), Νέτο (57' Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγέφσκι, Ναζλίδης.

Πηγή: gazzetta.gr

The post ΑΕΚΒέροια 3-0 – Συνέχεια στο σερί νικών με προβληματικές εμφανίσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Βέροια 3-0 – Συνέχεια,aek – veroia 3-0 – synecheia