Άδωνις: Οι «καλύτεροι» θα επιλέξουν πρώτοι την υπηρεσία που επιθυμούν να εργαστούν

Υπογράφηκε χθες η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κριτήρια μοριοδότησης των υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι ορίστηκαν τα κριτήρια που με διαφανή και αμερόληπτο τρόπο θα αξιολογούν τους υπαλλήλους στον χώρο της Υγείας ενώ παραδέχθηκε

σε συνέντευξη του δημοσιογράφου ότι θα υπάρχει και αρνητική βαθμολόγηση.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να τηρούνται όλα τα χρονοδιαγράμματα όπως έχουν προβλεφθεί.

Συμπλήρωσε ότι προτεραιότητα όσον αφορά την επιλογή υπηρεσίας θα έχουν οι «καλύτεροι υπάλληλοι». Διευκρίνισε ότι θα είναι οι πρώτοι που θα επιλέξουν αν θέλουν να αλλάξουν ή όχι υπηρεσία και πως εν συνεχεία βέβαια όλοι θα έχουν δικαίωμα επιλογής.

Σε ερώτηση τέλος του δημοσιογράφου αν θα υπάρξουν απολύσεις ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι όπως έχει ξαναπεί δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, πλην όσον δεν έχουν προσληφθεί με ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια.

Έκλεισε λέγοντας ότι σε διαθεσιμότητα στον χώρο της Υγείας θα τεθούν τελικά περί τα 1500 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα