Άδωνις: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται – Νέα μέτρα αν συνεχιστούν οι απεργίες

Διακοπή των συμβάσεων με τους γιατρούς που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ανάθεση των ραντεβού σε συμβεβλημένους γιατρούς ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται με κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι το επιτελείο του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο σε περίπτωση που συνεχιστούν οι απεργίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς», σημείωσε.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για διάλογο, «όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση», καθώς, όπως είπε, αυτή θα γίνει οπωσδήποτε. «Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε χθες πως το υπουργείο προχωρά σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, όπως είπε, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα