Αδιέξοδο και τραγωδία το δημοψήφισμα κ. Φλαμπουράρη, υποστηρίζει η ΝΔ

Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναφορά του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης υποστήριξε ότι «το θέμα είναι να συμφωνήσουμε, και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω» αλλά ταυτοχρόνως παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα».

Παράλληλα

όμως, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κολλήσουν και απέκλεισε τις εκλογές: «Πρόκειται για ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας και παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό», «οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα» [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Η αναφορά του Αλέκου Φλαμπουράρη σε δημοψήφισμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για αδιέξοδο και τραγωδία σε περίπτωση που γίνει. Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη:

«Το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Αυτό βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου. Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου. Και αν το προχωρούσαν θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία.

Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν, ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν, ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό».

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Αδιέξοδο και τραγωδία το δημοψήφισμα κ. Φλαμπουράρη, υποστηρίζει η ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα