Washington Post: Έρχονται κι άλλες αυτοκτονίες στην Ελλάδα λόγω κρίσης – Να επέμβει η κυβέρνηση

Την δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα επισημαίνει με δημοσίευμά της αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Μάλιστα το δημοσίευμα δεν σταματά στην απλή καταγραφή των αυτοκτονιών που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα αλλά προβλέπει και αύξηση των κρουσμάτων στο μέλλον.

Επικαλούμενο το Associated Press το δημοφιλές ειδησεογραφικό έντυπο φιλοξενεί δηλώσεις της Μη Κυβερνητικής

Οργάνωσης «Κλίμακα» και του ψυχολόγου που έχει τεθεί επικεφαλής του οργανισμού Άρη Βιολατζή. Σύμφωνα με την μελέτη της οργάνωσης οι αυτοκτονίες οφείλονται στην οικονομική κρίση και στα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Βιολατζής επισήμανε ότι οι άνδρες αυτοκτονούν σε τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, ενώ το 43% των κρουσμάτων οφείλεται στην ανεργία. Οι συνηθέστεροι τρόποι αυτοκτονίας είναι οι απαγχονισμοί, οι αυτοπυροβολισμοί, τα άλματα στο κενό και οι δηλητηριάσεις.

Η οργάνωση επισημαίνει τους κινδύνους για αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα και ζητά τη συνδρομή της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Τέλος ο επικεφαλής της οργάνωσης επισημαίνει το τραγικό στατιστικό ότι για κάθε αυτοκτονία υπάρχουν άλλες 30 απόπειρες με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα που ευνοεί ανάλογα φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα