Travelmyth: Ζήσε το μύθο σου ταξιδεύοντας

Έστω ότι θέλετε να ταξιδέψετε σε μία χώρα του εξωτερικού και θέλετε να μείνετε σε ένα κάστρο που έχει μετατραπείς ε ξενοδοχείο, έχει δικό του γήπεδο γκολφ και θέλετε να πάρετε μαζί σας και το σκυλάκι σας. Πόσες ώρες θα έπρεπε να φάτε στο ίντερνετ ψάχνοντας να βρείτε που υπάρχει ένας τέτοιος προορισμός;Σίγουρα αρκετές αφού θα πρεπε να κάνετε πολλές διαφορετικές αναζητήσεις. Σε ποιες χώρες υπάρχουν κάστρα που έχουν γίνει ξενοδοχεία , ποια από αυτά έχουν γήπεδα γκολφ

και ποια δέχονται κατοικίδια. Με την travelmyth όμως αρκεί ένα μόνο κλικ!

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Τι είναι η travelmyth

Η Travelmyth είναι μία μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων διαφορετική από τις άλλες. Κι αυτό γιατί προτείνει τα καλύτερα ξενοδοχεία ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Ο χρήστης διαλέγει τι τον ενδιαφέρει από 55 κατηγορίες όπως μπουτίκ ξενοδοχεία, ιστορικά ξενοδοχεία, ξενοδοχεία που δέχονται σκύλους, ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα, κ.α. Προαιρετικά μπορεί να περιορίσει την αναζήτησή του σε κάποια περιοχή η πόλη. Η μηχανή θα ψάξει σε περισσότερα από 720.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο και θα προτείνει ποια είναι τα καλύτερα και θα προσπαθήσει να εξηγήσει το γιατί. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί εισάγοντας τις ημερομηνίες του ταξιδιού του να συγκρίνει την τιμή του κάθε ξενοδοχείου σε διάφορα sites κρατήσεων όπως το booking.com, το hotels.com, η expedia και άλλα. Για να ολοκληρώσει την κράτησή του ο χρήστης μεταφέρεται στο site κρατήσεων της επιλογής του.

Ποιοι είναι πίσω από την travelmyth

Δημιουργοί της επιτυχημένης startup εταιρείας είναι δύο Έλληνες. Ο Στέφανος Βασδέκης και ο Γιάννης Νούσης φίλοι και συμμαθητές από την πρώτη δημοτικού. Οι δύο άνδρες έχουν χτίσει μαζί άλλες 7 startup εταιρίες από όταν ήταν πρωτοετείς φοιτητές το 1998.

Πως γεννήθηκε η ιδέα

Ο Στέφανος και ο Γιάννης συνέλαβαν την ιδέα για την σύνθετη μηχανή αναζήτησης ταξιδεύοντας συχνά και χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων και τα sites κρατήσεων. «Παρατηρήσαμε ότι δεν εξυπηρετούν τον τρόπο που θα θέλαμε να ψάξουμε σε πολλές περιπτώσεις. Όταν θέλαμε να βρούμε ένα ξενοδοχείο μπροστά στη θάλασσα σε κάποιο νησί δεν υπήρχε κάποιο site που να έχει συγκεντρωμένα όλα τα ξενοδοχεία μπροστά στη θάλασσα» λέει στο koolnews .gr o Στέφανος Βασδέκης. « Η αναζήτηση γινόταν ακόμα δυσκολότερη αν θέλαμε κάτι πιο σύνθετο, για παράδειγμα όχι μόνο το ξενοδοχείο να είναι παραθαλάσσιο αλλά να έχει και σπα και δωρεάν wifi και να είναι κατάλληλο για οικογένειες. Αλλά και ο τρόπος της κατάταξης των αποτελεσμάτων στα άλλα sites δεν μας άρεσε. Όταν ψάχναμε για ένα ξενοδοχείο κοντά σε παραλία σε μία περιοχή, αντί να έρθουν στα πρώτα αποτελέσματα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στην καλύτερη παραλία της περιοχής, βλέπαμε τα ξενοδοχεία με τις καλύτερες κριτικές ή τις καλύτερες τιμές που βρίσκονταν κοντά σε μία οποιαδήποτε παραλία. Επίσης, μερικές φορές που δεν ξέραμε που ακριβώς θέλουμε να πάμε, αλλά το μόνο που ξέραμε είναι ότι θέλαμε να πάμε για σκι, κανένα site δεν μας πρότεινε ξενοδοχεία ανάλογα με το πόσο καλό είναι το κοντινότερο χιονοδρομικό κέντρο και την απόσταση του ξενοδοχείου από αυτό. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων που θα προτείνει τα καλύτερα ξενοδοχεία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των χρηστών και στη συνέχεια θα συγκρίνει τις προσφορές που έχουν τα διάφορα sites κρατήσεων.»

Μυστικό επιτυχίας: η καλή ομάδα

Δεν ήταν όμως μόνο η σύλληψη μιας έξυπνης ιδέας που τους οδήγησε στην επιτυχία αφού για τον Στέφανο η ιδέα από μόνη της δεν αρκεί: «Μία καλή ιδέα δεν είναι αρκετή, χρειάζεται καλή εκτέλεση της ιδέας, επομένως θα πρέπει γρήγορα να φτιάξει την κατάλληλη ομάδα. Και βέβαια μπορεί να ξεκινήσει χωρίς κεφάλαιο και να το βρει στη συνέχεια από επενδυτές ή από πελάτες που είναι διατεθειμένοι να τον χρηματοδοτήσουν.»

Τον ρωτήσαμε πόσο εύκολο είναι ένας Έλληνας να απευθυνθεί στην παγκόσμια αγορά και να βγάλει χρήματα: «Είναι πολύ γενική η έννοια "βγάζω χρήματα μέσω του διαδικτύου". Αν είμαι μηχανικός και βρίσκω τους πελάτες μου μέσω του διαδικτύου, θεωρείται ότι βγάζω χρήματα μέσω του διαδικτύου; Αν η ερώτηση αφορά μία ιντερνετική επιχείρηση, τότε η απάντηση είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί όταν μιλάμε για παγκόσμια αγορά σημαίνει και ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτή η δυσκολία πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πρόκληση και δεν πρέπει να αποθαρρύνει κάποιον να προσπαθήσει.»

Η συμβουλή του στους νέους που σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο; «Αν δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους στην Ελλάδα είναι καλύτερα να το κάνουν κάπου αλλού παρά να μείνουν στην Ελλάδα και να είναι άνεργοι και να μην μπορέσουν να προχωρήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν. Μπορούν βέβαια πρώτα να εξετάσουν το ενδεχόμενο μήπως αντί να μετακινηθούν σε κάποια άλλη χώρα, να βρουν κάποια θέση εργασίας από απόσταση ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες του εξωτερικού ή να αναπτύξουν κάποιο προϊόν που δεν θα απευθύνεται στην ελληνική αγορά.»

Τα σχέδια για το μέλλον

Η ομάδα του Γιάννη και του Στέφανου βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου και συνεργάζονται online ενώ αυτή την περίοδο συνθέτουν την ομάδα τους στην Αθήνα. «Βελτιώνουμε καθημερινά το προϊόν και στόχος μας είναι όποιος θέλει να αναζητήσει τα καλύτερα ξενοδοχεία ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του να ξέρει την Travelmyth, να δοκιμάζει μία αναζήτηση και να είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα» μας λέει ο Στέφανος Βασδέκης και μας αποκαλύπτει τα σχέδιά τους να επεκταθούν και σε άλλες αγορές: « Προς το παρόν οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και τις Σκανδιναβικές χώρες, οπότε μελλοντικά πέρα από το να αναπτύξουμε αυτές τις αγορές θέλουμε να απευθυνθούμε και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε Ασιατικές αγορές. Για να πάμε σε αγορές όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει προφανώς να έχουμε το προϊόν μας στην αντίστοιχη γλώσσα, οπότε για δοκιμή το βγάλαμε πρόσφατα στα ελληνικά στο travelmyth.gr, οπότε οι επισκέπτες μας από την Ελλάδα μπορούν ήδη να το χρησιμοποιούν αν θέλουν στα ελληνικά.»

The post Travelmyth: Ζήσε το μύθο σου ταξιδεύοντας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα