To Ποτάμι: Βρήκαμε τα Ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Λύση στο σίριαλ με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση ισχυρίζονται ότι βρήκαν στο Ποτάμι! Μάλιστα πρόκειται να καταθέσουν σχετική τροπολογία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προτείνοντας μια δέσμη τριών εναλλακτικών μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Τα απαιτούμενα ποσά, λένε στο Ποτάμι, μπορούν να προκύψουν από μια πολύ μικρή αύξηση στον ΕΦΚ στα καπνικά είδη, από ελαφρά περικοπή

στην τακτική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και από μια ελαφρά αύξηση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα των τυχερών παιγνίων.

Μένει να δούμε εάν ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την τροπολογία. Άλλωστε η κυβέρνηση είχε ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και οι Ποταμικοί το έκαναν πράξη. Και δεν έμειναν εκεί: Κατέθεσαν τις προτάσεις τους και για τα κόκκινα δάνεια. Αφού κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ξέχασε ήδη τη Σεισάχθεια και τις υποσχέσεις για κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, κατέθεσαν τη δική τους πρόταση:

«Το Ποτάμι έχει από καιρό προτείνει μια δέσμη μέτρων, όπως τα δάνεια που βάζουν όριο στο δανειακό βάρος των συμπολιτών μας, (non recourse loans), τη δημιουργία “κακής τράπεζας” (bad bank) που θα εκκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο χωρίς να δημιουργεί ζήτημα ηθικού κινδύνου με τις τωρινές διοικήσεις και καινοτόμα τραπεζικά προϊόντα σταδιακού δανειακού κουρέματος ανάλογα με την πρόοδο στην αποπληρωμή του υπολοίπου μέρους του δανείου», αναφέρει η πρόταση του κόμματος.

The post To Ποτάμι: Βρήκαμε τα Ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα