The System of Objects – Η νέα έκθεση στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Με αφορμή τις ιδέες του Jean Baudrillard, έργα τέχνης από τις συλλογές του Δάκη Ιωάννου εκτίθενται σε μια έκθεση, που επιμελείται ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας, Ανδρέας Αγγελιδάκης και η Maria Cristina Didero. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στην Αθήνα και θα διαρκέσει έως 30 Μαϊου.

Με έμπνευση από το βιβλίο του Jean Baudrillard, «The System of Objects«, αλλά κι από το ίδιο το κτίριο που παίζει το ρόλο

του στην έκθεση, καθώς ως κέλυφος προτείνει μια παραπλανητική και χαώδη διαδρομή στην οποία η αντίληψη του θεατή για την τέχνη δοκιμάζεται.

Το πνεύμα των έργων, σκοτεινό, προκλητικό, ερεθιστικό και αναζωογονητικό, οδηγεί τον θεατή σε ένα περίπλοκο ταξίδι μέσα στους χώρους του ΔΕΣΤΕ: «Διασχίζουμε στενούς και σκοτεινούς διαδρόμους και αναρωτιόμαστε –ίσως και αγωνιούμε–πού μας οδηγούν. Φτάνουμε σε άδειες ηλιόλουστες αίθουσες, ανεβαίνουμε σκάλες που οδηγούν σε απάτητες γωνιές του κτιρίου, κάθε μετάβαση και ένα καινούργιο κύμα συναισθημάτων», σημειώνει ο Ανδρέας Αγγελιδάκης.

Το διαβάσαμε στο jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα