Platoon

Του Γιάννη Κολοκυθά

Οι καθηγητές στο παρά πέντε πήραν τη σωστή απόφαση. Αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αν και είχαν σημαντική πολιτική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το πρόβλημα είναι όμως ότι έτσι έχασαν και τη μάχη με την κυβέρνηση αλλά και τον σεβασμό των μαθητών. Δημιούργησαν τεράστια αναστάτωση τις προηγούμενες ημέρες, στην κοινωνία και

σε όλα τα παιδιά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε άτακτη υποχώρηση.

Και τώρα τα «δίκαια αιτήματά» τους τι θα απογίνουν;

Τι λένε οι καθηγητές γι’ αυτό το θέμα; Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργία, ιδίως μετά τη ουσιαστική άρνηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τον αγώνα των καθηγητών απέναντι στην «αντιδημοκρατική επιστράτευση». Αυτό υποστηρίζουν. Είναι τυχαίο όμως, που στο θέμα της απεργίας μέσα στις εξετάσεις που ξεκινούν αύριο, επέμεναν μόνο οι εκπρόσωποι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς; Οι παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΟΛΜΕ και τις δεκάδες δηλώσεις στελεχών για χουντικές μεθόδους και δικτατορίες, αποφάσισαν προς τιμήν τους κατά της απεργίας. Ο νέος εχθρός τώρα είναι η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ που δεν στήριξαν την απεργία των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις.

Η ΟΛΜΕ θα επανέλθει με νέα πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα , αφού πρώτα ολοκληρώσει τον κύκλο συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σε τι υποχώρησε τελικά η ΟΛΜΕ όμως ;

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης με την επιστράτευση ή στην ισχυρότατη πίεση της κοινωνίας; Αφού είχε πολιτική στήριξη και σίγουρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην πρώτη γραμμή κρούσης την Παρασκευή το πρωί στα σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν βιάστηκε να υποστηρίξει για άλλη μια φορά απεργιακή κινητοποίηση και την «πάτησε» κατά τον ίδιο τρόπο με την στήριξη της απόφασης των Κυπρίων για απόρριψη του τεράστιου κουρέματος των καταθέσεων.

Αλλά δεν πειράζει. Από χθες στη Κουμουνδούρου κινούνται σε άλλους ρυθμούς.

Σε ρυθμούς «Platoon». Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη όπως και η χούντα υποθέτουμε.

Έτσι είπε ο κ. Τσίπρας και δέχθηκε και τα εύσημα του διάσημου Όλιβερ Στόουν: «Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο» είπε ο διάσημος σκηνοθέτης… Το ΄βλεπες, το ΄παιξες που έλεγε και η καλή διαφήμιση του ΟΠΑΠ;

Keywords
Τυχαία Θέματα