O Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η LAZARD μας συμβουλεύει τζάμπα, αλλά δεν εξηγεί γιατί

12:23 9/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Αμισθί και ατελώς προσφέρει στο υπουργείο Οικονομικών συμβουλευτικές υπηρεσίες η εταιρεία LAZARD, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας, με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει

τη Βουλή με ποια κριτήρια και διαδικασίες προσελήφθη η εταιρεία LAZARD και με ποιο σκεπτικό επιλέχτηκε μια τέτοια δαπάνη σε μια περίοδο εξαγγελιών περικοπής δημοσιονομικών εξόδων.

Όπως ενημερώνει τον βουλευτή ο υπουργός Οικονομικών, η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD - στην οποία έχει ανατεθεί ο ρόλος του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης - συνεργάζεται με αυτό αμισθί και ατελώς.

Αυτό που δεν εξηγεί ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι στο που οφείλεται αυτή η… μεγαλοψυχία της εταιρίας. Η Lazard απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα, ενώ το 2014 κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα κέρδη της και να αυξήσει τα έσοδα της - που μόνο για το β’ τρίμηνο του ίδιου έτους διαμορφώθηκαν στα 566 εκατ. δολάρια- σίγουρα, όχι από τα «ψυχικά».

Η γαλλοαμερικανική τράπεζα είχε προσφέρει συμβουλές στην Ελλάδα το 2010 και το 2012 και σήμερα παίζει τον ρόλο συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

The post O Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η LAZARD μας συμβουλεύει τζάμπα, αλλά δεν εξηγεί γιατί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα