O …καθυστερημένος Ομπάμα

21:49 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση έφτασε ο Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο των G20, στο μέγαρο Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη. O πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους ηγέτες, που με επικεφαλής τον Πούτιν, κατευθύνθηκαν στο Πέτερχοφ διασχίζοντας με τα πόδια ένα μεγάλο πάρκο.

Ο Ομπάμα εμφανίστηκε γύρω στις 20:50 (ώρα Ελλάδας), περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων καλεσμένων ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο μέγαρο η πρόεδρος τη Βραζιλίας Ντίλμα

Ρούσεφ, η οποία τράβηξε πάνω της τα φλας των φωτοειδησεογράφων λόγω της καθυστέρησής της.

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε οι εκπρόσωποι της Ρούσεφ σχολίασαν το γεγονός.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου των ...υπολοίπων ηγετών, ο Πούτιν είχε μια σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πιάσει κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Νωρίτερα ο Πούτιν, ανατρέποντας το επίσημο πρόγραμμα, είχε ανακοινώσει ότι το δείπνο θα είναι αφιερωμένο στο θέμα της Συρίας το οποίο ούτως ή άλλως κυριαρχεί στις συζητήσεις, επισκιάζοντας όλα τα οικονομικά ζητήματα τα οποία κατά παράδοση απασχολούν τις συνόδους των οικονομικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα