Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

21:49 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη η οποία έχει στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας.

Από την αστυνομική επιχείρηση:

Ελέγχθηκαν 735 άτομα σε διάφορα σημεία της πόλης και 374 οχήματα

Προσήχθησαν 186 άτομα

Βεβαιώθηκαν 340 παραβάσεις συνολικά,

Συνελήφθησαν 9 άτομα

Βασικός στόχος της αστυνομίας

είναι η καταπολέμηση του παραεμπορίου και ειδικότερα ο έλεγχος της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων τα οποία είναι είτε αντικείμενα πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας είτε αντικείμενα πάσης φύσεως και μορφής τα οποία αποτελούν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων γνωστών εταιρειών και αντικείμενα τα οποία δεν φέρουν όνομα στο πλαίσιο ους υγιούς ανταγωνισμού.

Γι αυτό το λόγο συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ομάδα ελέγχου λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο έκανε ελέγχους, μεταξύ άλλων και σε λαϊκές αγορές της Άνω Πόλης και της Χαριλάου.

Στο πλαίσιο των δράσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.560 είδη παραεμπορίου και και 28 μπόγοι γεμάτοι με είδη παραεμπορίου. Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν παρελήφθησαν από απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να πάνε για να καταστραφούν.

Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα