O Μπαν Κι Μουν αποκάλεσε «κοινότητα» την Kύπρο – Αντιδράσεις από την Λευκωσία

08:22 2/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Την έντονη ενόχληση της κυπριακής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το Μονακό.

Ο Μπαν Κι Μουν αποκάλεσε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε αυτή την πλευρά για την αναστολή των διαπραγματεύσεων. «Ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική

για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουν.

Η αντίδραση της κυπριακής δημοκρατίας ήταν άμεση ενώ εντός των προσεχών ωρών αναμένεται διάβημα της κυπριακής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ με το αίτημα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας, τόσο για το χαρακτηρισμό «κοινότητα», όσο και για την απόδοση ευθυνών για τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο ίδιος, μένοντας στην ουσία, τόνισε πως η συνεργασία των δύο πλευρών βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. «Συνεχίζω να εργάζομαι κι ελπίζω σε σύντομη έναρξη των διαπραγματεύσεων του κυπριακού. Ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ συναντάται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να τους βοηθήσει να συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο μπορεί να παράσχει τη βάση και τις παραμέτρους για τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Μπαν Κι-Μουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα