«Κόλλημα» με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων – Σε plan B προχωράει η κυβέρνηση

Εμπλοκή παρουσιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο ήθελε να ικανοποιήσει τους «μνημονιακούς» στόχους της τρόικα που προέβλεπαν τη διαθεσιμότητα 12.500 Δημοσίων Υπαλλήλων έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που η κυβέρνηση θεωρούσε πως είχε πετύχει το στόχο όλα ανατράπηκαν αιφνιδιαστικά από τη σθεναρή αντίδραση των Πρυτάνεων, αφού οι τελευταίοι με αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας

γνωστοποίησαν ότι δεν θα παραδώσουν τη λίστα προς κινητικότητα 1.765 διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει να μην το βάζει κάτω και λόγω και της πίεσης που έχει από την τρόικα που παρακολουθεί στενά και από κοντά τα βήματά της όλα δείχνουν πως καταφεύγει σε «plan B».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής και με βάση τις διαρροές από την κυβέρνηση έχει έτοιμο το ''σχέδιο Β'' που θα το εφαρμόσει από Δευτέρα(16/9), και το οποίο αυτή τη στιγμή το χρησιμοποιεί ως τελεσίγραφο απέναντι στους Πρυτάνεις.

Το σχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά επιβολή της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού ακόμη και χωρίς τη συναίνεση των πρυτάνεων.

Αυτό θα γίνει είτε με νόμο είτε με κοινή υπουργική απόφαση και έτσι το υπουργείο Παιδείας θα πάρει στα χέρια του την κατάσταση κάνοντας μόνο του την αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού και αμέσως μετά τη λίστα κινητικότητας.

«Η αξιολόγηση των δομών και του περιορισμού των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων θα πραγματοποιηθεί βάσει των διεθνών προτύπων, ενώ, όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, η διαδικασία αξιολόγησης - μοριοδότησης του προσωπικού προς διαθεσιμότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συνδρομή των ίδιων των πανεπιστημίων», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα