MotoGP Catalunya 2013: Jorge Lorenzo ο μεγάλος νικητής!

Μπροστά σε 92.000 θεατές ο J. Lorenzo, πέτυχε την τρίτη νίκη του για το 2013. Οι D. Pedrosa και Μ. Marquez ανέβηκαν μαζί του στο podium στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τρεις νίκες σε τέσσερις διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Jorge Lorenzo στη Βαρκελώνη. Ο αναβάτης της Yamaha ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε πρώτος σε μία κρίσιμη για τη βαθμολογία διοργάνωση.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής

του 2013 έστριψε και οδήγησε τον αγώνα από αυτή τη θέση μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Η ζέστη έκανε την πίστα «κόλαση» και όλοι φοβήθηκαν την επιλογή ελαστικών. Όμως ο J. Lorenzo είχε τη σωστή επιλογή, διατήρησε τον έλεγχο και άντεξε στην πίεση, που του άσκησε το δίδυμο της Honda, Dani Pedrosa και Marc Marquez.

Οι δύο ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν, όμως ο J. Lorenzo δεν τους έδωσε την ευκαιρία. Στους τελευταίους γύρους, ο M. Marquez αποφάσισε να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση γεγονός που επέτρεψε στον πρώτο J. Lorenzo να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας.

Ο 20χρονος αναβάτης της Honda πάλεψε να περάσει τον D. Pedrosa. Μάλιστα λίγο έλειψε να πέσει σε μια προσπάθειά του, όταν ο συναθλητής του, έκλεισε απότομα το διάδρομο και ο M. Marquez επιβράδυνε δυνατά με τα εμπρός φρένα. Όμως τελικά έμεινε τρίτος με διαφορά 0.090” από τον D. Pedrosa.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi έπειτα από μοναχικό αγώνα χωρίς να μπορέσει να διατηρήσει την επαφή του με τους πρώτους. O Superstar των MotoGP λίγο έλειψε να δει τον αγώνα του να τελειώνει με τον ίδιο τρόπο με αυτόν στο Mugello. Πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Alvaro Bautista επιχείρησε να τον περάσει από εσωτερική, αλλά έπεσε. Η «ακυβέρνητη» μοτοσυκλέτα του πέρασε πολύ κοντά από τη M1 του «Doctor» και παραλίγο να τον ρίξει.

Μοναχικό αγώνα έκανε και ο Stefan Bradl (LCR Honda) που τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Bradley Smith (Tech3 Yamaha) , που παρά τους τραυματισμούς του έκανε εξαιρετικό αγώνα. Μάλιστα δύο γύρους πριν το τέλος πέρασε και τον Andrea Dovizioso (Ducati).

Οι πολλές εγκαταλείψεις είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε και δυο αναβάτες με μοτοσυκλέτες CRT να μπαίνουν στη 10άδα, με πρώτο και καλύτερο τον Aleix Espargaro που έφερε την ART της Aspar στην όγδοη θέση και τον Colin Edwards με την FTR Kawasaki στην ένατη. Την 10άδα συμπλήρωσε ο Michele Pirro (Pramac Ducati).

Πολλές και σημαντικές ήταν οι εγκαταλείψεις, οι περισσότερες λόγω πτώσεων. Ο Α. Bautista έκανε την αρχή και τον ακολούθησαν οι Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha) και o Nicky Hayden (Ducati).

Συγκινητική ήταν η στιγμή, που ο νικητής του αγώνα J. Lorenzo, σήκωσε στο podium την σχεδιάστρια του κράνους του για το Montmelo Anna Vives, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Down.

Μετά από έξι αγώνες, ο Dani Pedrosa εξακολουθεί να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με 123 βαθμούς. Ο Jorge Lorenzo με τις 2 συνεχόμενες νίκες του σε Mugello και Catalunya μείωσε τη διαφορά του από τον αναβάτη της Honda στους 7 βαθμούς (116), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Marc Marquez με 93. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στον Assen της Ολλανδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα