Mην υποτιμάτε το LinkedIn – Αποφύγετε τα λάθη και…βρείτε δουλειά!

Πολλοί το ξέρουν. Αρκετοί το υποτιμούν. Ελάχιστοι το γνωρίζουν καλά. Ακόμα λιγότεροι το εκμεταλλεύονται. Το LinkedIn τα τελευταία 2 χρόνια έχει προσφέρει εργασία σε πάνω από 10.000.000 ανθρώπους.

To προφίλ σας στο LinkedIn τo επισκέπτονται κάθε μέρα πιθανοί εργοδότες, εργαζόμενοι, πελάτες, συνάδελφοι, οι οποίοι περιεργάζονται τις πληροφορίες τις οποίες έχετε καταχωρήσει. Και το σημαντικότερο είναι η πρώτη εντύπωση που θα προκαλέσει το προφίλ σας.

Η

πραγματικότητα είναι ότι η εντύπωση που θα προκαλέσει το προφίλ σας θα είναι κινητήριος δύναμη για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των μελλοντικών σας εργοδοτών ή να μην το καταφέρετε ή ακόμα και να δημιουργήσετε μια κακή εντύπωση σε κάποιον για σας η την εταιρεία σας. Για να αποφύγετε το τελευταίο σενάριο σας προτείνουμε:

Λάθος 1: Έχετε μια μη επαγγελματική φωτογραφία ή δεν έχετε καθόλου φωτογραφία

Η φωτογραφία που θα επιλέξετε για το LinkedIn προφίλ σας θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένη , και να αναδεικνύει την επαγγελματική σας ιδιότητα. Αποφύγετε φωτογραφίες από νυχτερινές εξόδους, από την παραλία ή γενικότερα από την προσωπική σας ζωή. Η φωτογραφία του προφίλ σας είναι ένα εργαλείο να χτίσετε εμπιστοσύνη με το κοινό σας και να διπλασιάσετε τις επισκέψεις σας. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα άψογο προφίλ, βγάλτε μια φωτογραφία σε επαγγελματία φωτογράφο και ανεβάστε την στο προφίλ σας.

Λάθος 2: Δεν έχετε κανένα recommendation

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στο προφίλ σας recommendations που να αναδεικνύουν τις ικανότητες σας και τα επιτεύγματα σας μέσω τις επιβράβευσης σας από τους συναδέλφους και τους εργοδότες σας.

Ζητήστε από συναδέλφους οι εργοδότες σας με τους οποίους είχατε άριστη συνεργασία να γράψουν δυο λόγια για την επαγγελματική σας ταυτότητα στο LinkedIn και κάντε το και εσείς για υφισταμένους οι συνεργάτες σας που εκτιμάτε τις ικανότητες τους.

Λάθος 3: Δεν έχετε live links της επαγγελματικής σας πορείας

Τα live links είτε είναι βίντεο είτε είναι αρθογραφία, είτε σελίδες στο διαδίκτυο και τα ανεβάζετε στο προφίλ σας είναι ένα δείγμα της δουλειάς σας και προβάλουν στοιχεία του χαρακτήρα σας και της επαγγελματικής σας αξίας. Βάζοντας τέτοιου είδους στοιχεία δίνεται τεκμήρια για την επαγγελματική σας ικανότητα και της αλήθεια των λόγων σας. Και αυξάνεται τις πιθανότητες κάποιος να σας προσκαλέσει σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα